Written by

Opština Prnjavor trenutno vodeća po broju dobrih djela

prijateljstva| Views: 65

dobrodjelo

Velika društvena akcija kompanije m:tel Dobro djelo ušla je u svoj treći mjesec i nakon velikog broja prijava iz čitave Bosne i Hercegovine došlo je vrijeme za sabiranje prvih utisaka. Kraj protekle godine i početak nove, 2015. godine bio je u znaku dobrih djela i plemenitih ljudi, a jedna opština se posebno istakla po broju prijavljenih dobrih djela.

Radi se o opštini Prnjavor čiji su građani tokom decembra i januara vrijedno slali svoje prijave za dobro djelo. Bilo je tu dobrih djela humanitarnog karaktera, kao i nekih svakodnevnih aktivnosti kojima su građani uveseljavali svoje bližnje.

Između ostalih, svoje dobro djelo je prijavilo dobrotvorno društvo “KSS” koje je 24. januara organizovalo tradicionalnu 22. po redu Svetosavsku zabavu koja je bila humanitarnog karaktera. Da humanosti nema granice, pokazala je i Osnovna škola Branko Ćopić, koja je u okviru međunarodnog projekta “Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju” podržanom od strane Savjeta Evrope organizovala niz aktivnosti sa ciljem unapređenja položaja djece koja imaju smetnje u psihofizičkom razvoju. Ova škola je pripremila niz radio emisija kako bi upoznala lokalnu zajednicu sa problemima sa kojima se suočavaju ova djeca.

Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor pohvalio je akciju Dobro djelo i smatra da bi trebalo organizovati više sličnih projekata.

“Upućujemo kompaniji m:tel pohvale za realizaciju ovog projekta. Sajt dobrodjelo.com je dobro osmišljen i funkcionalan, a naročito je pozitivna ideja da građani i odlučuju i direktno učestvuju u ovoj akciji”, kazao je Gatarić.

Gatarić nije ni najmanje iznenađen činjenicom da je Opština Prnjavor trenutno vodeća po broju prijavljenih dobrih djela, budući da je u proteklo vrijeme organizovan niz humanitarnih aktivnosti među kojima je posebno istaknuo djelo Drage Malinovića, koji je gradu Prnjavoru donirao novu školu, kao i akciju proširivanja vrtića “Naša radost”. On je pohvalio i izbor glavne nagrade budući da dječije igralište istovremeno promoviše zdravo odrastanje, ali i pruža indirektnu podršku mladim ljudima u njihovim nastojanjima da osnivaju porodicu.

Akcija Dobro djelo kompanije m:tel pokrenuta je u decembru prošle godine i trajaće godinu dana. Ovaj projekt omogućava svakom pojedincu ili organizaciji da prijavi svoje dobro djelo, a opštini koja bude imala najveći broj prijavljenih dobrih djela kompanija m:tel će pokloniti dječije igralište. Više detalja o akciji #dobrodjelo možete pronaći na sajtu www.dobrodjelo.com u sklopu kojeg se nalazi interaktivna mapa prijavljenih dobrih djela iz cijele Bosne i Hercegovine.