Written by

OŠ “Ivan Goran Kovačić”: Škole 2.0 su se pojavile u pravom momentu

prijateljstva| Views: 98

skole igk

Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” iz Gradačca jedna je od mnogih škola koje učestvuju u m:tel-ovom projektu Škole 2.0 i koja je rado prihvatila poziv da zajedno sa svojim učenicima izradi i pokrene zvanični sajt ove obrazovne institucije.

Iz škole kažu da su već ranije imali iskustva sa web sajtom, a kako im domen ističe tokom ovog mjeseca, projekat Škole 2.0, koji školama poklanja i dvije godine besplatnog hostinga i domena, pojavio se u pravom trenutku.

Senad Hećimović, sekretar OŠ “Ivan Goran Kovačić”, ističe da su brojne prednosti jednog zvaničnog školskog sajta.

igk

“Prije svega, tu je dostupnost. Sve što spada u školske aktivnosti, možete vidjeti i na našem sajtu, kao što su najnovije vijesti, priredbe, takmičenja… Zapravo, sve što se dešava u našoj školi”, navodi Hećimović.

Još jedna od prednosti su i školske novine, te razne informacije o nastavnom osoblju, vijeću učenika, roditelja i mnoge druge koje se nalaze na njihovom sajtu.

“Sada nam je u planu da i izrada podsajtova za svaku pojedinačnu odjeljensku zajednicu, tako da će roditelji uz šifru koju ćemo im dodijeliti moći da budu upućeni u dešavanja razreda u kojem se nalazi njihovo dijete”, kaže Hećimović.

skola

Kada su u pitanju nagrade projekta Škole 2.0, kaže da bi u svakom slučaju bile od pomoći za ovu školu.

“Svaki računar, svaki monitor koji dobijemo nam izuzetno mnogo znači, jer smo zaista mnogo uložili u projekat izrade web sajta”, naglašava Hećimović i dodaje da sredstava koja dobijaju od nadležnih institucija nisu dovoljna da se pokriju svih troškovi.

Ističe da je ovo takođe i sjajna prilika za sve škole i promociju njihovog rada, a posebno za one koje ranije nisu imale zvaničnu internet prezentaciju.

nastava

Ukoliko vas zanima šta su do sada napravili osnovci ove škole uz pomoć svojih nastavnika, možete pogledati na adresi www.igkgradacac.com.

Podsjećamo, naredna dva mjeseca osnovci će u sklopu projekta Škole 2.0 imati priliku da pokažu svoju kreativnost, istovremeno učeći kako da internet stave u službu obrazovanja.