Written by

Osam prenosnih gadgeta koje možete nabaviti za malo novca

m:ovo m:ono| Views: 176

gadgeti

Tehnologija i gadgeti su postali neizbježni dio svakodnevnice, pa je postalo nemoguće da negdje odete bez mobilnog telefona, tableta ili nekog od drugih prenosnih elektronskih uređaja.

U sljedećem pregledu nudimo vam osam gadgeta koje trenutno možete kupiti za malo novca jer su im cijene trenutno snižene, a svi oni manji su od dlana.

Senzo Bluetooth slušalice

sensooo

Ako ste često u pokretu, a uživate u muzici onda su Bluetooth slušalice neprocjenjive. Često slušalice teško možete staviti u džep, što nije slučaj sa Bluetooth slušalicama Senso. Otporne su na znoj i vodu, pa su idealan izbor za “vanjsku” upotrebu, naročito prilikom sportskih aktivnosti. Inače koštaju preko 130 dolara, a sada se u pojedinim internet prodavnicama mogu nabaviti za oko 40 dolara.

Dofly 3,400mAh mini power bank

dofly

Ako ste stalno u pokretu i ne obraćate pažnju na to da li vam je baterija na mobilnom telefonu i drugim uređajima puna, eksterni punjači baterija (power bank) pun su pogodak. Prednost uređaja Dofly mini power bank je što stane u džep, a može odjednom napuniti bateriju većine postojećih mobilnih telefona. Cijena u internet prodavnicama mu je oko 12 dolara.

Anker PowerCore 10.000 mAH

anker

Ovaj uređaj predstavlja banku energije od 10.000 mAh kojom mobilni telefon možete dopuniti više puta. Poseban plus je to je ovaj uređaj dimenzijama približan veličini kreditne kartice, odnosno bez problema stane u džep. Posebne tehnologije optimizuju brzinu punjenja za različite uređaje, a može se nabaviti za oko 25 dolara.

Prenosni projektor RIF6 Cube

rif6

RIF6 Cube zapravo je mini video projektor koji je stovren kako bi se koristio za prikazivanje videa sa mobilnih telefona. Ima i Micro SD slot kao i HDMI priključak za 1080p HD. Cube dolazi s praktičnim daljinskim upravljačem i čvrstim stativom, odnosno svim što je potrebno za projekciju HD videa. Inače ovaj uređaj košta oko 300 dolara, a na pojedinim sajtovima sada se može kupiti sa popustom, pa košta oko 250 dolara.

PNY Micro Hook 32GB USB uređaj

pny

Prostora za podatke nikada nije dovoljno, a PNY Micro Hook sadrži 32 GB memorije u izdržljivom metalnom kućištu. Obzirom na veličinu idealan je kao zamjena privjeska za ključeve, a u internet prodavnicama košta oko 25 dolara.

Omaker prijenosni mini Bluetooth zvučnik

omaker

Mnogi smatraju da bežični zvučnici predstavljaju najpopularniju primjenu Bluetooth tehnologije jer sa njima svoju muziku možete da reprodukujete bilo gdje. Većina zvučnika ipak ne staje lako u džep, što nije slučaj sa Omaker modelom W4N. Što je najvažnije baterija mu traje i po 12 časova, a sada se u onlajn može kupiti za oko 16 dolara.

Yi 88001 kamera

yi

Sportske ili akcijske kamere postale su najveća želja svih ljubitelja tehnologije naročito  onih koji su zavisnici o adrenalinu. Najveći njihov problem jeste cijena, jer se rijetko može pronaći kvalitetan proizvod za prihvatljivu cijenu. U međuvremenu pojavio se proizvođač Yi, a kamera 88001 može snimati HD videozapis sa 1080p i 60 fremova po sekundi. Uz popuste ovu kameru moguće je kupiti za 70 dolara.

The Pebble Time Steel pametni sat

pebble

Pametni sat koji možete sinhronizovati sa Android ili iOS uređajem omogućuje da odgovorite na poziv bez izvlačenja telefona. Ukoliko ga potražite na internetu prije isteka zaliha možete ga kupiti za 118 dolara.