Ostanite u formi uz fitnes aplikacije

Written by

Ostanite u formi uz fitnes aplikacije

m:apps, preporučujemo| Views: 447

Zahvaljujući neprestanim poboljšanjima naših smartfona, aplikacije koje se odnose na fitnes i zdravlje nikada nisu bili dostupnije, ali ni popularnije.

One omogućavaju da pratite različite statistike te se bolje usredredite na, recimo, jutarnje trčanje ili večernji odlazak u teretanu. Popularnost svakako duguju i činjenici da zahvaljujući njima trenirati možete isključivo u vlastitom domu, bez trošenja vremena za odlazak na trening (i nazad), ali i bez angažovanja trenera.

U ovo praznično doba, kada dodatno uživamo u hrani, itekako mogu biti od pomoći. Ipak, ono što je najbolje u vezi s njima je to da kad jednom otkrijete njihove čari, uvijek ćete im se vraćati. Jer, pratiti svoje zdravstveno stanje i biti u formi je uvijek u modi.

Stoga vam predlažemo neke od najboljih fitnes aplikacija za Android:

Nju vole trkači: RunKeeper

Ova besplatna aplikacija je svakako jedan od favorita među trkačima. Zahvaljujući GPS-u prati udaljenost koju pređete tokom trčanja, kao i vrijeme trajanja treninga, ali i, recimo, potrošene kalorije. RunKeeper nudi još korisnih funkcija, a birati možete i plan treninga. Korisnici je vole i zbog toga što nudi mogućnost da učestvuju u izazovima, što ih dodatno motiviše, a trening čini zabavnijim.  

Dobar izbor za bicikliste: Strava

Koristeći ovu aplikaciju, činiće vam se kao da ste dio neke kolektivne, zabavne igre. Naime, koristeći GPS za praćenje vaših ruta, Strava vam omogućava da pratite aktivnosti vaših prijatelja, a tu je i mogućnost postavljanja izazova. Tako ćete sami sebi, ali i zahvaljujući drugim korisnicima, postavljati nove ciljeve u izdržljivosti i kondiciji te moći pratiti svoje i uspjehe prijatelja. Aplikacija je besplatna i vole je mnogi trkačimi, ali je odličan izbor i za ljubitelje biciklizma.

Praćenje zdravlja i aktivnosti: Google Fit

U pitanju je takođe besplatna aplikacija, koja će vas osvojiti iz više razloga. Jedan je svakako taj da će vas na nekoliko pametnih načina podsticati da budete fizički aktivni (od postavljanja ciljeva u određenom periodu do prijedloga za nove izazove). Uz to, možete je povezati sa svim fitnes uređajima sa Android Wear platforme, a informacije može prikupljati i sa brojinih drugih aplikacija – Nike+, MyFitnessPal, Lifesun, Basis, Withings, RunKeeper, Strava i Sleep as Android. Ne smijemo zaboraviti ni da, u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) i Američkim kardiološkim društvom (AHA), implementira dva cilja za aktivnost koji vam mogu poboljšati zdravstveno stanje: Aktivne minute i Otkucaji srca.