Ostanite u formi uz zdravu ishranu i ove YouTube kanale

Written by

Ostanite u formi uz zdravu ishranu i ove YouTube kanale

m:reza, preporučujemo| Views: 182

Ako i vas ideja o unaprijed pripremljenim obrocima odmah asocira na jednoličnu i dosadnu ishranu te upotrebu svega nekoliko vrsta namirnica, niste usamljeni. Ipak, dobra vijest je da priprema obroka za sedmicu unaprijed ne mora da podrazumijeva ponavljanja bilo koje vrste i nešto nužno dosadno i naporno.

U tome će vam olakšati neki od najboljih YouTube kanala koji će unijeti malo inspiracije u vašu „meal prep“, bez obzira da li ste u tome početnik ili već uveliko iskusni. Priprema obroka na ovaj način ne samo da će vam pomoći da se bolje organizujete u kuhinji i samim tim ostavite sebi više slobodnog vremena i tokom vikenda, nego će vam pomoći i da ostanete u formi uz zdravu ishranu.

HealthNut Nutrition

Ne čudi da većina videa na ovom kanalu u naslovu sadrži riječ „lako“. Ovdje, naime, možete pronaći brojne recepte za „meal prep“ početnike. Autorka čak ima uvodni video koji će vam pomoći da naučite sve osnove pripreme obroka; od kuvanja do načina pripreme povrća, piletine i još mnogo toga.

Fit Men Cook

Kevin Curry, tvorac ovog kanala, je na njemu upakovao dosta dobrih recepata za vas (i vaš novčanik) koje možete pripremiti početkom sedmice i onda ih koristiti tokom nekoliko sljedećih dana. Uz to, mnogi recepti koje ćete ovdje pronaći su dobri za one koji se bore sa određenim alergijama, poput one na, recimo, kikiriki, gdje nudi alternativne sastojke, u zavisnosti od dijetetskih želja.

The Domestic Geek

Na ovom YouTube kanalu ćete pronaći dosta recepata za pojedinačne obroke koje ćete moći da pripremite do kraja sedmice, ali prava zvijezda kanala je kolekcija zdravih obroka „Healthy Meal Prep Menus“.

Caitlin Shoemaker

Ako praktikujete vegetarijansku ishranu ili jednostavno tražite više takvih recepata, video zapisi Caitlin Shoemaker su ono što vam treba. Njen kanal nudi vegetarijanske recepte, koji nisu preskupi i, naravno, možete ih pripremiti za cijelu sedmicu unaprijed. Većina obroka pripremljenih na ovom kanalu su idelni za pakovanja koja ćete kasnije moći da iskoristite u školi ili na poslu.

Fit Couple Cooks

Ovaj YouTube kanal je ranije bio poznat kao „Classy Cookin’ With Chef Stef“, ali kada je Stephanie upoznala Adama, australijskog kuvara i personalnog trenera, oni su rebrandirali kanal u „Fit Couple Cooks“. Zajedno, oni pokrivaju sve osnove pripreme obroka, uz puno zdravih i pristupačnih ideja i opcija, s fokusom na proteinsku i vegetarijansku ishranu.