Written by

Otkrijte naziv poznatih pjesama uz aplikaciju Shazam

m:apps, preporučujemo| Views: 167

Iako je riječ o aplikaciji koja je već doživjela planetarnu popularnost, red je da se podsjetimo šta nam to sve omogućava Shazam.

Od svoje prvobitne verzije, pa do ove, danas dostupne, promijenilo se mnogo toga. Ako bismo pojednostavili, aplikacija Shazam je naš glavni pomoćnik u otkrivanju pjesama čije taktove znamo, ali ne i njen naziv ili izvođača.

Vjerovatno se vidjeli kako vaši prijatelji drže mobilni telefon blizu izvora zvuka. To znači samo jedno – koriste Shazam u želji za otkrivanjem autora i teksta poznatih taktova. Ova aplikacija prvobitno je podrazumijevala pokretanje softvera putem dodirivanja velikog tastera na ekranu, ali je vremenom dopunjena opcijom Auto Shazam koja je omogućila da aplikacija sve vrijeme sluša muziku i prepoznaje o čemu se radi.

Ako, ipak, ne želite da je “sveprisutna”, možete je jednostavno postaviti tako da počne slušati kada pokrenete aplikaciju. Nedavno je dodan i Pop-Up Shazam, koji vam omogućuje prepoznavanje muzike pri korištenju drugih aplikacija bez potrebe za povratkom na glavnu aplikaciju Shazam.

Softver sada može prepoznati muziku koja se reprodukuje preko slušalica, a može ići i dalje koristeći vizualno prepoznavanje plakata, knjiga i još mnogo toga. Tu je i podrška za Wear OS, a kada ste identifikovali pjesmu možete joj pristupiti preko Spotify-ja ili Apple Music-a.

Kada saznate naziv vaše pjesme, u pomoć vam mogu priskočiti i neke od najboljih aplikacija za slušanje muzike na Android uređaju. Ljeto je! Opustite se i uživajte u dobrom zvuku uz Shazam i druge muzičke aplikacije.