Otkrijte propust u Android OS i zaradite 200.000 dolara

android-seo-iriranweb

Nakon što je objavljeno kako je novi malwere zarazio više od 36,5 miliona Android uređaja, o čemu smo ranije pisali, u kompaniji Google su odlučili da otvore sezonu lova na sigurnosne propuste.

Naime, osoba koja otkrije kritični propust u Android operativnom sistemu, a koji bi mogao ugroziti velik broj uređaja i korisnika, mogla bi da dobije i do 200 hiljada dolara.

Nagrada se odnosi na pronalaženje propusta u tehnologiji povezanoj sa čipovima, ali i u softverskom dijelu koji osigurava da je operativni sistem baš onakav kakvog ga je proizvođač instalirao.

Google je program nagrađivanja za pronalazak bezbjednosnih propusta pokrenuo prije dve godine, ali je tada najviša nagrada iznosila samo 50 hiljada dolara.

Slične programe imaju i druge tehnološke kompanije kao što je Apple, Facebook i Microsoft, a kroz njih su tokom godina isplatile milione dolara u nagradama.

Takođe, vjeruje se ukoliko napadi virusa postanu učestaliji, da će Google podići vrijednost nagrade i tako smanjiti mogućnost za moguće negativne scenarije sa svojom Android platformom.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se