Ova baka je Paint prilagodila sebi: IG profil @conchagzaera

IG profil @conchagzaera potpisuje Concha García Zaera, 91-godišnjakinja koja je Paint prilagodila sebi i tako preko noći postala Instagram senzacija.

Ova umjetnica kombinuje ples i grafički dizajn kako bi kreirala interaktivna umjetnička djela. Njen Instagram profil @conchagzaera je njena izložba, njen galerijski prostor.

U momentima dok nastaje ovaj tekst, nju prati više od 300.000 ljudi, koje interesuje njeno stvaralaštvo koje nastaje pomoću – Microsoft Paint-a.

Neke bake provode vrijeme u bašti, neke pletu, ali Concha García Zaera iz Valensije, u Španiji, uživa u hobiju koji je prilično neobičan među njenim vršnjacima. Ona crta. Koristeći samo MS Paint. Program je otkrila nakon što su joj djeca poklonila kompjuter i od tada nije prestala.

„Muž mi se razbolio i morala sam da se brinem o njemu, tako da nisam mogla često da izlazim. Počela sam da slikam male stvari: prvo kuću, sljedećeg dana bih dodala planinu… Korak po korak, dodavala sam detalje, i na kraju dobila nešto jako lijepo“, pojasnila je svojevremeno.

Inspiraciju pronalazi na razglednicama koje joj je muž slao ili na crtežima koje pronađe i koji joj se dopadnu. Za jedan rad joj je, kako kaže, potrebno oko dvije sedmice, pri čemu se intenzivno fokusira na detalje.

https://www.instagram.com/p/B-jpMPrJoeC/