ADATA HD830

Written by

Ovaj eksterni hard disk je otporan na sve

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 318

Sigurno ste i vi među onima koji ogromne količine podataka čuvaju na svojim eksternim diskovima. I gotovo uvijek pazite da se disk ne ošteti, ali sada postoji jedan koji je otporan na sve.

Ovo je zaista nevjerovatan eksterni disk, a dolazi iz kompanije ADATA. Model HD830 ima modularno kućište koje je ojačano tako da izdrži ogroman pritisak, zaštićeno je od potapanja u vodu, a prašina i prljavština mu ne mogu ništa.

U slučaju da dođe do pada ovog eksternog diska, podaci se štite na poseban način tako da ne može doći do oštećenja ili nasilnog brisanja. Ako govorimo o kontaktu sa vodom, IP68 standard garantuje bezbjednost prilikom potapanja do dva metra i na trajanju do dva sata. Konektor za USB vezu je prekirven plastičnim zatvaračem i ne dozvoljava vlazi da prodre unutra.

Tehnologija unutar diska je zaštićena slojem anti-šok materijala, a aluminijsko kućište je neosjetiljivo na pritisak. Uz sve to, tu su i šok-upaljač i silikonska navlaka koji su ujedno i odlično dizajnersko rješenje.

Možda i najinteresantnije, kapacitet diska je do 5 TB. Takođe, dolazi u verzijama od 2 i 4 TB sa brzinom prenosa podataka do USB 3.2 standarda. Za sada nije dostupan na našem tržištu, ali smo sigurni da će postati omiljeni dodatak onih koji svakodnevno moraju čuvati velike količine podataka.

FOTO: Adata