spec sheet telefon

Written by

Ovi telefoni bi mogli preživjeti i apokalipsu

m:ovo m:ono| Views: 362

spec sheet telefon

Svi strepimo od toga da nam se jednog dana pokvari naš omiljeni smartfon kada na njega prolijemo kafu ili kada nam ispadne. Na svu sreću, uređaji postaju sve sofisticiraniji i otporniji na bilo kakve padove ili druge nezgode koje ih mogu zateći. Ali šta se dešava kada vam je potreban telefon koji će biti otporan baš na sve? Neuništivi i otporni telefoni nisu nikakva novost, ali se po prvi put nalaze u široj prodaji i, što je još važnije, počinju ličiti na telefone koje bismo stvarno mogli da koristimo.

Evo nekoliko modela koji su naša preporuka za one kojima je potreban neuništivi model telefona, koji se bave nekom vrstom terenskog rada gdje postoji mogućnost da vaš telefon dođe u dodir sa vodom ili bude izložen različitim mehaničkim udarcima.

Ovi telefoni ispunjavaju dva bitna industrijska standarda: IP-67 i MIL-810G. Prvi standard znači da nikakva prašina ni tekućina ne mogu ući u telefon. Drugi standard predstavlja set specifikacija postavljenih od strane američke vojske koji znače da telefon može izdržati teške udarce i ekstremne vremenske uslove. Drugim riječima, ovi telefoni mogu izdržati sve, od pada sa zgrade do dvogodišnjeg djeteta koji ga baca na sve strane.

 

 

SAMSUNG GALAXY S5 ACTIVESAMSUNG GALAXY S5 ACTIVE

Najnovija ponuda na tržištu veoma otpornih telefona je Samsungov Galaxy S5 Active, koji je u stvari nešto prerađena verzija popularnog Galaxy S5 telefona. Činjenica da on pored svoje neuništivosti posjeduje veoma moderna softver i hardver daje ovom telefonu veliku prednost. Podržava zadnju verziju androida i ima istu veličinu ekrana i dimenzije kao Galaxy S5, a još jedna stvar koju je posudio od njega je i prilično dobra kamera od 15 megapiksela. Ako ste u potrazi za smartfonom koji je otporan, ali ima i dobre performanse, Galaxy S5 Active je vaš najbolji izbor.

 

KYOCERA TORQUEKYOCERA TORQUE

Čest je slučaj da ćete morati napraviti neku vrstu kompromisa u pogledu performansi i izgleda ovakvih telefona kako biste dobili najizdržljiviju verziju. Kyocera Torque nudi prilično dobru kombinaciju svih bitnih faktora, ali je ovaj model već star preko jednu godinu. On što mu je takođe mana jeste da funkcioniše putem dvije godine stare verzije androida.

 

 

CASIO G'ZONE COMMANDO 4GCASIO G'ZONE COMMANDO 4G

Torque nije jedini koji poprilično zaostaje za trendovima na tržištu: G'zOne Commando kompanije Casio podržava samo nešto malo noviju verziju androida. Ipak, ima mnogo bolju memoriju od 16 GB (za razliku od Torque modela koji ima samo 4 GB) i dosta moderniju kameru od 8 megapiksela. Dizajn ovog telefona nije nimalo zanemariv – teško je ignorisati telefon koji izgleda kao da je izašao direktno iz filmova naučne fantastike.

 

CAT B15CAT B15

U stvarnosti, većinu ovakvih telefona kupuju kompanije i vlade za svoje zaposlenike koji rade na terenu i koji moraju stalno biti dostupni, CAT, kompanija poznata po proizvodnji građevinske opreme, proizvela je 2012. godine liniju gotovo neuništivih telefona kako bi udovoljila tim posebnim potrebama. Model B15 kompanije CAT potpuno je usavršen tako da odgovara najekstremnijim vremenskim uslovima, od vrha Mount Everesta do užarene Sahare. Telefon dolazi sa 4-inčnim LCD ekranom koji je dizajniran za upotrebu na veoma osvjetljenim terenima. Kamera od 5 megapiksela je zanemariva, ali se veličina baterije i operativni system (Android 4.0 ili Windows 6.5) mogu prilagođavati.