Written by

Ovo su najbolje aplikacije za umjetnike

m:apps, preporučujemo| Views: 110

Biti umjetnik lijepo, ali i teško. Ma koliko bilo zabavno stvarati neko umjetničko djelo ili kreaciju, uvijek je pitanje kako na poslijetku i zaraditi na njemu.

Život u 21. vijeku, kao i moderne tehnologije, stvaralaštvo mogu učiniti lakšim, jer ga čine dostupnijim. Nije rijetkost da vam je danas za neko umjetničko djelo dovoljan vaš mobilni telefon (naravno, podrazumijeva se da posjedujete talenat). Stoga vam donosimo neke od aplikacija koje umjetnicima itekako mogu olakšati posao, ne samo tokom samog procesa stvaranja, već i nakon toga, kad djelo treba da stigne do publike i kupaca:

ArtFlow

Ova besplatna i brza aplikacija za crtanje i slikanje probudiće svu vašu maštu. Koristi 70 vrsta četkica, razne dodatne alate, kao i sve vrste drugih pomagala. Uz podršku, recimo, Samsung-ove S-Pen, uređaj će pretvoriti u pravo platno. Pomoću nje možete podešavati boje, ali i visoku rezoluciju (do 4096×4096), i to do 16 slojeva, a nudi i opciju da rad učiniti i donekle ralističnijim. Na kraju, možete ga prevesti u PNG, JPEG, ili čak PSD (Photoshop), u slučaju da želite da nastavite rad na PC-u. Aplikacija je zabavna i pogodna čak i za stariju djecu.

BandLab

Ovo je aplikacija za snimanje muzike, koji može da funkcioniše i kao DAW (digitalna audio stanica), dovoljna za početnu primjenu na mobilnom telefonu. Ona, između ostalog, ima 12 staza za snimanje, ugrađene alate kao tuner za gitaru i metronom, a svi vaši projekti su vam dostupni putem iOS-a. Nebitno da li volite Pop, Hip-Hop, R&B, Blues, Funk, Rock ili Jazz – milioni korisnika služe se ovom aplikacijom, ne samo da keriraju svoju muziku, već i da je dijele – više od 6 miliona pjesama, u više od 180 zemalja širom svijeta, do sada je napravljeno i preslušano pomoću BandLab-a. I što je najvažnije – sve to vam je lako dostupno, jer je u pitanju besplatna aplikacija.

PowerDirector Video Editor

U pitanju je jedna od trenutno najboljih aplikacija za uređivanje video zapisa na Android-u. Ovaj jednostavan uređivač video zapisa omogućava stvaranje odličnih efekata glasa pomoću chroma key za izradu 4K filmova i njihovo dijeljenje na društvenim mrežama. Na snimak, koji je prethodno moguće skratiti, možete dodavati glasovne efekte, ali i fotografije, pozadinsku grafiku ili druge  vrste medija i potom od svega načiniti video. Nudi mogućnost korištenja osnovnih alata za uređivanja video zapisa, kao i besplatne video efekte. Možete katovati ili podijelite video zapise.

Sell on Etsy

Ova besplatna aplikacija omogućava umetnicima da, s ciljem prodaje, plasiraju svoje radove na Etsy. U pitanju je jedno od boljih mjesta gdje kreativci mogu da ponude svoja djela – nebitno da li se radi o slikama, dizajniranim majicama, rukotvorinama… Ova aplikacija vam pomaže da upravljate prodajom svojih radova na toj platformi, tako što omogućava da upravljate narudžbama, vodite statistiku o aktivnostima i komunicirate sa drugim korisnicima. Sell on Etsy će proces, koji počinje radom na nekoj kreaciji ili umjetničkom djelu, a završava njegovom kupovinom, učiniti manje stresnim.