Ovo su najbolje fitness aplikacije

Written by

Ovo su najbolje fitness aplikacije

m:apps, preporučujemo| Views: 252

Nešto najbolje što možete uraditi za svoje tijelo jeste da budete u dobroj formi. To smanjuje sve loše stvari (holesterol, krvni pritisak…), a povećava one dobre (mišići, izdržljivost…).

Vaš mobilni uređaj u tom smislu ne može da učini mnogo za vas, ali pomoću aplikacija za fitness i vježbanje svakako će vam biti od pomoći. Te aplikacije su u posljednje vrijeme toliko uznapredovale da će vam poslužiti kao odlično pomagalo za vježbanje u svakom momentu kada i gdje god vama odgovara.

Neke od njih omogućavaju kompletno fitness iskustvo, dok će vam pojedine olakšati samo određene segmente treninga ili vas podjećati na pojedine popratne detalje – brojanje kalorija, koliko ste vode unijeli u određenom vremenskom periodu u slično.

Sve u svemu, ovo su neke od najboljih fitness aplikacija u 2019. godini i, što je najvažnije, sve su, u osnovi, besplatne i dostupne za Android i iOS:

Google Fit

Iako možda predvidljiv izbor, ovo je jedna od najpopularnijih fitness aplikacija. Vrlo je jednostavna za korištenje, a može da bude korisna na više načina. S ovom aplikacijom možete postaviti sebi ciljeve te pratiti svoje vježbanje, ali i sam napredak. Uz nju imate uvid u svoju kondiciju, prateći određen bodovni sistem, kao i minute tokom kojih ste bili aktivni. Omogućava i povezivanje sa nekim drugim aplikacijama, kao što su Runkeeper, Strava, MyFitnessPal i druge, a ima i podršku za Nosite OS pametne satove i Xiaomi Mi pametna narukvica. Zapravo, raznovrsnija je u odnosu na mnoge druge slične aplikacije, što doprinosi njenoj popularnosti.

Runtastic apps

Ovo je jedna od najboljih aplikacija za trkače. Ipak, ona je i više od toga, jer jer u posljednjih nekolikog godina proširena, pa danas u kolekciji ima onu koja služi kao podsjetnik za unos vode, kao recepte za zdravu ishranu, za praćenje sna i slično. Nudi pojedinačne prijedloge i programe za vježbanje, kao što su sklekovi, zgibovi ili vježbe za bicikliste. Neke su opcije besplatne, a pojedine se plaćaju, na mjesečnom ili godišnjem nivou. Sve u svemu, Runtastic apps nudi zaista mnogo funkcija u nekoliko (pod)aplikacija.

My Fitness Pal

Ova se aplikacija ne bazira isključivo na vježbanju, već, kako i sam njen naziv kaže, pomaže tokom treniranja tako što pomoću nje kontrolišete kvalitet ishrane. Podržava različite načine ishrane, ako vas takav pristup interesuje, a funkcioniše kao brojač kalorija i nutrijenata. U osnovi, prati vaše vježbanje, a pomoću nje je moguće povezivanje s drugim fitness aplikacijama. Prati vaš napredak, a nudi i opcije poput tajmera za trening ili brojača koraka.

Sworkit

Milioni ljudi koriste ovu aplikaciju kako bi oblikovali tijelo, jer pomoću nje možete napraviti vlastiti plan vježbanja, koji odgovara vašim potrebama i dnevnoj rutini. Zbog toga je odlična za početnike u fitness-u. Osim planiranja i vježbanja, aplikacija nudi i mogućnot praćenja napretka. Možete birati između više aktivnosti, a vježbanje organizovati tako da za to izdvojite svega pet minuta, recimo u kancelariji, ali i da odradite čitav trening.

JEFIT Workout Tracker

Ova je aplikacija malo više namijenjena onima koji preferiraju bodybuilding nego klasični koncept fitness-a. Uključuje praćenje makroa i napretka te planer za treninge, a dobijate i pristup kolekciji sa više od 1.300 različitih treninga. Podržava nivo na početnike, ali i napredniji nivo. Važno je napomenuti da pruža višeplatformsku podršku između telefona i web-a.

Nike Run Club

Ova aplikacija mjeri sva vaša kretanja tokom dana. Da biste ipak bili što više motivisani, nudi i motivirajuće poruke koje će vas podstaći da bude što aktivniji. Takođe, pomoću nje možete na društvenim mrežama podijeliti rezultate svoje aktivnosti, odnosno kretanja, te na taj način kreirati zajednice koje će i druge podstaći da budu što aktivniji.

FitNotes

U pitanju je klasična fitness tracker aplikacija. Izdvaja je to što radi i bez pristupa internetu, a ne zahtijeva ni da se morate ulogovati prije korištenja. Vrlo je prilagodljiva; nudi mogućnost izvođenja i kardio i vježbi snage te uključuje planer. Takođe, pomoću nje možete napraviti i backup podataka na Dropbox-u i Google Drive-u.