Written by

Ovo su najbolji Sony Xperia telefoni

m:vijesti| Views: 982

Ako ste ljubitelj Sony mobilnih telefona, onda treba da provjerite koji su to, po mišljenju stručne javnosti, najbolji pametni telefoni koji su izašli pod imenom Sony Xperia. Neke od ovih telefona možete pronaći i u ponudi kompanije m:tel.

Sony Xperia XZ3

Mnogi se slažu oko mišljenja da je ovo najbolji model telefona koga je Sony lansirao u posljednjih nekoliko godina. Ovo je telefon koji je klasičan primjer toga kako Sony uvijek teži ka tome da napravi telefone koji prate trendove kad su specifikacije u pitanju. Telefon je lansiran početkom oktobra, ima instaliran Android 9 Pie, 6 inča, OLED ekran odnosa 18:9 i još mnogo sjajnih funkcija.

Sony Xperia XZ Premium

Ostaće zapamćen kao prvi Xperia telefon sa dualnom kamerom od 19 i 12 megapiksela kao i sjajnim monohromatskim objektivom. Veličine je 5 inča, ima sjajan 4K ekran, Snapdragon 845 procesor, 6GB RAM-a kao i 64 GB memorije koja je nadogradiva.

Sony Xperia XZ2 Compact

Ovim modelom, kompanija Sony je htjela evocirati uspomene iz vremena kad su mobilni telefoni bili nešto manji nego što su danas. Uprkos veličini od 5 inča ovaj telefon ima sve što vam je potrebno i više od toga. Tu je procesor Snapdragon 845, rear kamera od 19MP, 4GB RAM-a kao i 64 GB memorije. Iako je za sadašnje uslove prilično mali, ima odnos ekrana 18:9 što olakšava rad jednom rukom.

Sony Xperia XA2 Ultra

Više nego solidan model telefona koji spada u srednji cjenovni rang, a ima nešto što velika većina mnogo skupljih telefona nema, a to je dualna prednja kamera. Glavna prednja kamera ima 16 MP, senzor za optičku sliku i stabilizator dok druga kamera ima 8MP i ugao gledanja od 120 stepeni tako da bez problema možete slikati veću grupu ljudi pomoću selfija. Ima ekran veličine 6 inča, Qualcom Snapdragon 630 procesor, 4 GB RAM-a te dvije pcije od 32 i 64 GB memorije.

Sony Xperia L2

Kad su u pitanju niskobudžetni telefoni od Sony-a važno je izdvojiti model Xperia L2 koji je jedan od posljednjih koje je Sony lansirao, a da spadaju u niži cjenovni rang.  Na tržištu se pojavio početkom ove godine, a još uvijek je prilično popularan među korisnicima što ne čudi jer mu je odnos cijene i kvaliteta zaista odličan. Posjeduje ekran veličine 5,5 inča , ima 3GB RAM-a, kameru od 13 MP kao i prednju kameru od 8 MP. Tu je i procesor Mediatek MT6737T.