Written by

Ovo su najbolji telefoni CES-a 2019.

mobilni svijet, u žiži| Views: 497

CES sajam u Las Vegasu definitivno nije mjesto na kojem veliki proizvođači telefona predstavljaju svoje nove adute. Iako se spekulisalo da bi Samsung mogao predstaviti svoj novi model S10, ova kompanija odlučila je korisnike držati još malo u neizvjesnosti.

Ipak, predstavljeni su neki noviteti, a u nastavku donosimo pregled najboljih:

Alcatel 1C i 1X

TCL je predstavio svoja dva pametna telefona pod brendom Alcatel. Model 1C je pristupačniji. Ima niske hardverske specifikacije – 4.95-inčni ekran, 1 GB RAM-a, 8 GB prostora za pohranu i 2.000mAh bateriju. Takođe, radi isključivo na 3G mrežama.

Drugi model je Alcatel 1X, koji ima veći 5.5-inčni ekran, duplo RAM-a i memoriju od 2GB i 16GB. Ima dvostruku kameru – od 12MP i 2MP, bateriju od 3.000mAh, 4G mrežu, i cijenu prihvatljivu za svakog korisnika.

Rokit

Rokit je nova vrsta pametnih telefona. Kompaniju koju dijelom finansira milijarder John Paul DeJoria, debitovala je na CES-u s pet nadolazećih Android uređaja.

Dva uređaja su telefoni s osobinama Androida, ali bez Google Play trgovine. Rokit One je uređaj nižeg cjenovnog ranga, a dolazi s instaliranim aplikacijama kao što su WhatsApp i Facebook. Ima mali ekran od 2.45 inča i može se povezati samo s 3G mrežama. Drugi, Rokit F-One, je flip telefon sa verzijom Android 8.1 Oreo, opet bez Play Store. Takođe podržava samo 3G.

Ostala tri Rokit telefona su čisti Android uređaji s pristupom Google Play trgovini. Rokit IO Light, uređej srednjeg ranga, ima 5-inčni ekran, no opet je napravljen samo za 3G mreže. Rokit IO 3D je mnogo veći tehnološki iskorak, s 5.45-inčnim 3D displejem i 4G podrškom. Konačno, tu je i Rokit IO 3D Pro, s 6-inčnim 3D ekranom i 4G podrškom, za korisnike koji su spremni izdvojiti nešto više novca.

Nubia Red Magic Mars

Za ljubitelje igara, već 31. januara na tržištu će se naći Nubia Red Magic Mars, novi model kompanije ZTE. Telefon će imati ekran od 6 inča, Full HD+, Qualcomm Snapdragon 845 procesor, bateriju od 3,800mAh i posebne tipke za odličan gaming doživljaj. Dolazi u tri modela: jedan sa 6 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu, jedan s 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu, i jedan s ogromnih 10 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu.