Written by

Ovo su najbolji YouTube kanali o vještačkoj inteligenciji

m:reza, preporučujemo| Views: 102

Nešto novo na temu vještačke inteligencije možete naučiti gledanjem različitih video sadržaja na YouTube-u. Za vas smo izdvojili najinteresantnije kanale, koji će vam približiti svijet AI-a.

Svi uređaji koje korisimo su na ovaj ili na onaj način pametni, što znači da koriste AI tehnologiju. Isto vrijedi i za robote koji sve više mijenjaju čovjeka u određenim sferama rada. Kako biste shvatili da ne moramo da se plašimo inovacija koje nam donosi era digitalizacije, potrebno je da razumijemo na koji način one funkcionišu. U tome nam mogu pomoći različiti YouTube kanali koji su kreirani od niza lekcija o tehnologijama, kodovima i AI-u.

Artificial Intelligence – All in One – sve što treba da znate o vještačkoj inteligenciji

Zaista, sve što treba da znate o vještačkoj inteligenciji, mašinskom učenju, bazama podataka, kodovima i obradi prirodnog jezika nalazi se u minutama videa ovog YouTube kanala. Kreator Artificial Intelligence – All in One-a je Andrew Ng, naučnik i profesor Univerziteta u Stanford-u koji se pobrinuo da na što bolji način objasni svaku lekciju i podatak plasiran na poznatoj platformi.

Google cloud platform – namijenjen programerima

Google cloud platform je kanal sa video-zapisima koji vam pomažu da izgradite i upravljate aplikacijama. Lekcije koje do najsitnijih detalja objašnjavaju sve što treba da znate o razvojnim alatima nekog softvera, API-ja, analitike podataka i mašinskog učenja sa zaštićenom mrežom. Pored znanja, ovaj kanal donosi i najnovije vijesti u industriji o Google Cloud platformi.

Data School – za lako razumijevanje mašinskog učenja

Iako je kanal namijenjen pretežno sudentima, njegove minute poslužiće svima koji se interesuju za osnovne informacije o mašinskom učenju. Pitanja i odgovori koji će vam u nekoliko minuta približiti naizgled komplikovane tehnologije krase minute Data School objava.

Sentdex – lekcije o kodovima

Sentdex kanal je odlično organizovan zahvaljujući kreiranim listama, koje se odnose na različite teme, od Python programiranja, Java Scripts-a, Django Web Development sa Python-om i brojnih drugih programskih jezika. Video-zapisi pokrivaju mnogo više nego samo osnove Python programiranja, a pored lekcija o kodovima, kanal ima i veliki broj videa pomoću kojih možete naučiti nešto o mašinskom učenju, finansijama, analizi podataka, robotici, razvoju web-a, razvoju igara i još mnogo toga.