Written by

Ovo su najbolji YouTube kanali u 4K rezoluciji

m:reza, preporučujemo| Views: 100

Gledanje 4K sadržaja ne zahtijeva skupu TV uslugu. Zapravo, najveća kolekcija se nalazi na YouTube-u. Od video igara do videoteka i mnoštva originalnih sadržaja, poznata platorma je mjesto gdje možete gledati kanale u 4K rezoluciji.

Ako tražite 4K na YouTube-u, najlakši način jeste da označite “4K” kao filter na kraj vašeg pretraživanja. Međutim, većina nas ne želi istraživati ​​- želimo gledati zanimljive sadržaje istog trenutka kada upalimo računar. Upravo iz tog razloga, za vas smo izdvojili najbolje YouTube kanale u 4K rezoluciji.

The Slow Mo Guys – svakodnevnica u usporenom snimku

Usporeni snimak jedan je od najboljih aspekata 4K slike, što djela The Slow Mo Guys čini zaista neprocjenjivim. Ovaj kanal o nauci i tehnologiji koristi i određenu dozu humora kako bi na što bolji način prikazao kako stvari funkcionišu. Snimanjem vatrometa, prskalica, eksplozivnih vodenih balona u više od 100.000 kadrova u sekundi, Slow Mo momci kreiraju umjetnost ispunjenu znanjem i smijehom.

The HDR Channel – uticaj HDR-a na 4K rezoluciju

Zanima vas koliko može HDR da učini za vašu 4K sliku? The HDR Channel je posvećen upravo tome – velikom dinamičkom opsegu  i optimizovanom sadržaju koji uključuje muzičke spotove, vizuelne eksperimente zvuka i lijepu umjetnost. Ako ste upravo dobili 4K TV i želite korisničko iskustvo koje će dočarati dubinu boje i jasnoću tonova, tada je ovaj kanal odličan izbor za vas.

Dude Perfect – zabavne sportske minute uz dozu humora

Ako ste ikada izgubili popodne gledajući interesantne sportske video-snimke na YouTube-u, postoji velika šansa da ste pogledali i neku od kreacija Dude Perfect kanala. Uvijek podjednako zabavni i uzbudljivi sadržaji uz 4K, koji samo olakšava uhvatiti svaki detalj neobičnih sportskih trikova.

Melodysheep – kratki filmovi i dobra muzika

Kompozitor John Bosell zaradio je preko 100 miliona pregleda na YouTube-u sa svojim fantastičnim kratkim filmovima. Melodysheep stranica sadrži zanimljive minute ispunjene muzikom i dokumentarnim filmovima, a svaki video predstavlja jedan pravi umjetnički projekat. Bilo da vam je potreban odmor uz film ili dobar zvuk, u minutama ovog kanala ćete pronaći sve što vam je potrebno za jedno ugodno popodne.