Written by

Ovo su najpametniji pametni telefoni!

Featured, mobilni svijet, u žiži| Views: 310

Kad je u pitanju tržište mobilnih, tačnije pametnih telefona, konkurencija je zaista jaka i običnom korisniku koji nema neko veliko predznanje o tehnologiji je veoma teško donijeti odluku za koji da odvoji svoj novac. Mi smo tu da vam pomognemo jer vam predstavljamo najpametnije pametne telefone koji se danas mogu naći na tržištu, a koji su obogaćeni vještačkom inteligencijom.

Kada su sastavljali ovu listu stručnjaci su uzeli u obzir nekoliko stvari, a to su: jezik i prevođenje, performanse i trajanje baterije, foto, video i prepoznavanje fotografija.

Huawei P20 Pro

Iako je nedavno izašla nova Mate linija, P20 serija i dalje ima neke od najboljih telefona na tržištu i sigurni smo da se to neće promijeniti tako skoro.  Ovi telefoni su unaprijeđeni vještačkom inteligencijom. Ovo je telefon koji ima Kirin 970, prvi čipset koji ima sopstveni NPU. Brz je, precizan i radi savršene fotografije.

Honor 10

Brend koji je podružnica kompanije Huawei, a koji sve više oduševljava svojim modelima, do te mjere da ovaj posljednji jednostavno nije bilo moguće izostaviti sa ove liste. Za Honor 10 kažu da je u stvari P20 Pro, ali sa samo dvije kamere.  Imaju isti procesor i veoma slične performanse. Mnogi kažu da je Honor puno pametniji kad su u pitanju fotografije jer ima zaista mnogo sjajnih efekata, više od 500 različitih scenarija podijeljenih u 22 kategorije.

Apple iPhone XS

U ovaj telefon je ugrađen A12 Bionic procesor za koga kažu da je jedan od nabržih AI procesora među svim telefonima. Obavlja pet triliona aritmetičkih operacija u sekundi  što je zaista impresivno. Apple se spacijalizirao za AR aplikacije za koje je veoma bitno da prepoznaju okruženje što je brže moguće, a to sve ovaj telefon može i zato je na ovoj listi.

Samsung Galaxy S9 / S9+

Iako nemaju AI opciju u svom procesoru na neki način se ipak oslanjaju na funkcije vještačke inteligencije kroz sopstveni jezik asistenta Bixby-a. Bixby ima svoje dugme na Galaxy S9 modelu koje sada ima mnogo više mogućnosti i funkcija. Možete čak integrisati asistenta u mrežu pametnog doma sa kuhinjskim aparatima i alarmom.

Samsung Galaxy Note 9

Mnogi kažu da je ovo Galaxy S9, ali na steroidima, moćniji i brži iako oba modela imaju Exynos 9810 procesor koji ima sopstvene AI jedinicei Bixby dugme. Iako se ovaj virtuelni asistent razvija prilično sporo mnogi kažu da će u dogledno vrijeme steći popularost koju zaista zaslužuje.

Huawei Mate 20 Pro

Najnoviji model kompanije Huawei, iako je tek nedavno lansiran, već je pobrao samo pozitivne kritike i može se bez problema svrstati na ovu listu.  To je prvi telefon koji radi na Kirin 980 procesor kao i dva NPU-a. Ovaj telefon ima mogućnost raspoznavanje scene, lica, sortiranje fotografija kao i direktno prevođenje.  Ono što je sjajno jeste da je Kirin 980 ugrađen i u osnovnu Mate 20 verziju.