Written by

Ovo su najprodavaniji telefoni svih vremena

m:ovo m:ono| Views: 464

Iako je tehnologija kad su u pitanju mobilni telefoni zaista napredovala, kad je u pitanju lista najprodavanijih mobilnih telefona svih vremena, ovi najmoderniji još uvijek nisu nadmašili telefone koji su lansirani početkom novog milenijuma.  

10. Motorola Razr V3

Ovaj telefon je bio obilježje svog vremena, tada se njegov izajn izdvajao od svega što je bilo dostupno korisnicima i upravo iz tog razloga važi za jedan od najuspješnijih modela telefona ikada napravljenih. Prodan je u više od 130 miliona primjeraka zbog čega je na desetom mjestu ove liste.

9. Nokia 2600

Telefon koji je lansira 2004. godine nije nudio mnogo kad su specifikacije u pitanju, bar ne kad su današnji standardi u pitanju. Bio je to veom ajednostavan uređaj koji nije imao kameru ni Bluetooth povezivanje, ali je zato imao sjajnu bateriju i veoma povoljnu cijenu. Prodan je u više od 135 miliona primjeraka.

8. Samsung E1100

Baš kao i prethodni model ni ovaj nije imao neke sjajne specifikacije, ali je imao bateriju koja je mogla da traje punih 13 dana na standby opciji. Imao je ekran veličine 1.52 inča i 1 MB memorije.  Prodan je u 150 miliona primjeraka.

7. Nokia 5230

Još jedna Nokia na ovoj listi je jedan od pionira pametnih telefona sa ekranom veličine 3.2 inča i Symbian operativnim sistemom. Imao je GPS čip, kameru od 2MP i 128 MB RAM-a. Nije imao mogućnos povezivanja na wi-fi, ali to ga nije spriječilo više od 150 miliona korisnika da ga kupe te 2009. godine.

6. Nokia 6600

Dizajn ovog telefona je u to vrijeme bio potpuno drugačiji, neobičan, a ljudi su se dijelili na one koji ga mrze i one koji ga obožavaju, neutralnih nije bilo. Lansiran je 2003. godine, imao je displej veličine 2.1 inč, osnovnu kameru i bateriju jačine 850 mAh. Takođe je prodano više od 150 miliona jedinica.

5. Nokia 1200

Najveća prednost ovog telefona je sigurno bila jačina baterije jer se na njemu moglo pričati sedam sati u komadu ili 390 sati u standby modu. Novitet je bila i baterijska lampa, a pored toga specifikacije su bile prilično dosadne.  Prodan je u više od 150 miliona primjeraka.

4. Nokia 3210

Ovaj telefon lansiran je prilično davno, daleke 1999. godine u vrijeme kada su se telefoni koristili isključivo za pozive i slanje SMS poruka. Ovaj model je doživio veliki uspjeh uprkos pomalo nezgrapnom izgledu. Dolazio je u različitim bojama, a svi su ga obožavali zbog popularne Snake igrice.  Prodan je u više od 150 miliona primjeraka.

3. iPhone 6 i 6 Plus

Ovo je jedini pametni telefon na ovoj listi što ne ide u prilog modernim tehnologijama, ali razlog tome je i što je tržište prilično zasićeno nego što je to bilo prije dese ili dvadeset godina. iPhone 6 lansiran je 2014. godine i sa brojkom od 220+ milona prodatih primjeraka jedan je od najpopularnijih telefona svih vremena.

2. Nokia 1110

Ovo je telefon koji je imao najosnovnije specifikacije, nije imao kameru niti ekran u boji, a ni neki elegantan dizajn kao što je slčaj sa N70 modelom i mnogim drugim koji su lansirani te 2005. godine. Mnogi kažu da je tajna njegovog uspjeha veoma pristupačna cijena  dobra baterija kao i kod svih drugih Nokia modela. Prodan je u više od 250 miliona primjeraka.

1. Nokia 1100

Na ubjedljivom prvom mjestu nalazi se još jedan Nokia model koji je debitovao 2003 godine. Imao je jednostavan, zaobljen dizajn koji je mnogima bio veoma privlačan. Posjedovao je mali monohromatski ekran kao i abteriju na samom vrhu. Kao i sve druge modele, odlikovale su ga niska cijena i dobar kvalitet.