Apple iOS

Written by

Ovo su novine koje donosi iOS 14

iza ugla, mobilni svijet| Views: 54

Iako se o novoj verziji Apple operativnog sistema pod nazivom iOS 14 malo zna, nedavno su se pojavile informacije koje govore o zanimljivim opcijama na kojima Apple radi.

Prije svega, tu je fitnes aplikacija pod kodnim imenom Seymour, a koja bi zvanično trebalo da se zove Fit ili Fitness. Ova aplikacija, bar kako stvari sada stoje, neće zamijeniti postojeću, ali će korisnicima ponuditi neke dodatne mogućnosti. Očekuje se kako će korisnici moći da preuzmu video-materijale sa različitim vježbama i aktivnostima, a aplikacija će istovremeno raditi na iOS-u 14, WatchOS-u 7 i tvOS-u 14.

Nova verzija operativnog sistema trebalo bi da koristi i novi API pod nazivom PencilKit koji Apple Pencil-u pruža nove funkcije. Korisnicima bi tako bilo omogućeno prepoznavanje rukopisa i konverzija istog u obični tekst, a olovka bi trebalo da se koristi i u iMessage-u, Mailu, Kalendaru i drugim aplikacijama.

Već smo pisali o jednoj od novih funkcija koju bi iMessage trebalo da dobije, a riječ je o tzv. povlačenju poruka. Uz to, Apple navodno testira mogućnosti poput označavanja u grupnim razgovorima, ali i označavanja poruka kao nepročitane. Izvori navode da su sve ove opcije u fazi testiranja, pa nije sigurno šta će sve završiti u finalnoj fazi proizvoda.

Na kraju, pojavile su se i informacije o sistemu za praćenje predmeta. Zvaće se Air Tags i aktiviraće se pritiskom na dugme. Ipak, za zvaničnu potvrdu svih novih opcija zasigurno ćemo morati sačekati nekoliko mjeseci.