Written by

Pametna brava koju pokreće sunčeva svjetlost

m:ovo m:ono| Views: 122

brava2

Brinks, divizija proizvođača hardvera Hampton Products će uskoro na tržište lansirati pametnu sigurnosnu bravu ARRAY Smart Deadbolt. Za razliku od drugih pametnih brava kojima su potrebne standardne cilindrične baterije, ARRAY se napaja energijom iz sopstvene litijum-polimerske baterije tako što se konektuje sa solarnim panelom. Da, dobro ste pročitali – ovu bravu pokreće sunčeva svjetlost!

Bateriju možete puniti i ako se brava nalazi u hladu. Svoja kućna vrata možete otključati i zaključati na daljinu preko aplikacije Brinks ARRAY. U bravu je ugrađen i ključni cilindar za sve korisnike koji ipak žele da imaju ključ, ali i touchpad za sve one koji ne žele zaključavati i otključavati preko telefona.

ARRAY ima podršku za Alexa-u, integriše se sa Google Asistentom i Apple-ovim Homekit-om. Pored toga, u Brinks-u su pripremili i ARRAY pametna vanjska svijetla sa kamerama i senzorima pokreta koja će vas obavijestiti da vam stižu gosti. Tu je još i ARRAY Chek konektovana brava koja vas informiše o tome da li ste zaključali vrata.