Pametna saksija pokazuje kako se biljke osjećaju

Written by

Pametna saksija pokazuje kako se biljke osjećaju

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 134

Za ljubitelje kućnih biljaka iz studija Mu Design stiže nova pametna saksija, nazvana Lua. Ona korisnicima omogućava da direktno komuniciraju sa svojom omiljenom biljkom.

Za to će vam biti potrebno da svoj pametni telefon povežete sa ovom saksijom. To činite pomoću prilagođene aplikacije te skeniranjem QR koda na saksiji.

Nakon toga slijedi spisak biljaka sa kojeg birate tip kojem pripada ona koja je zasađena u Tamagotchi saksiju, a sistem odmah nudi informacije o tome šta je toj biljci potrebno u datom trenutku.

Tehnologija koju podržava Lua omogućava 15 emocija, na osnovu kojih je moguće lakše tumačiti kako se biljka osjeća i šta joj je potrebno. Njene potrebe polaze od osnovnih, kao što su „više vode“ ili „više Sunca“, a korisnik na displeju može da očita šta je biljci potrebno.

Emocije su prikazane kao ekspresija lica, pa će vam tako nasmijan lik poručiti da je s biljkom sve u redu, dok će, recimo, uplašeno vampirsko lice biti znak da biljka želi još svijetla. Tu su i nešto složenije „poruke“, poput interakcije sa kućnim ljubimcima.

Iz Mu Design-a su najavili da bi Lua do kraja godine mogla da se nađe u prodaji. Do tada, pogledajte još detalja o ovoj pametnoj saksiji: