Written by

Pametna tehnologija za vašeg kućnog ljubimca

m:ovo m:ono| Views: 128

tehnologija i ljubimci

Pametna tehnologija već uveliko osvaja vlasnike kućnih ljubimaca koji su sve ćešće spremni da izdvoje velike sume novca kako bi svojim ljubimcima obezbjedili najbolji tretman. Pametne ogrlice za pse i GPS trackeri samo su neki od gedžeta koji su se pojavili na tržištu tokom proteklih godina.

Najveći japanski mobilni operater NTT “Docomo” proizveo je “Petfit” uređaj koji se može prikačiti na ogrlicu psa ili mačke kako bi pratio njihove dnevne aktivnosti i kretanja. Uz pomoć ovog gedžeta možete na jednostavan način pronaći svog ljubimca ukoliko se izgubi budući da on u sebi sadrži GPS lokator. Ovaj uređaj ima ugrađenu 3G/GPS/Bluetooth opciju, a informacije o aktivnostima ljubimca se šalju direktno na smartfon vlasnika nakon preuzimanja odgovarajuće aplikacije. Ova aplikacija mjeri broj napravljenih koraka, prati vanjsku temperaturu i provjerava da li je životinja dovoljno spavala, tako da vlasnici u svakom trenutku mogu biti mirni pošto znaju da je sa njihovim ljubimcem sve u redu.

ljubimci i tehnologija

Kompanija Binatone proizvela je pametnu ogrlicu “Scout5000” koja u svakom trenutku prati pokrete vaše mačke ili psa, a nazivaju ju i smartfonom za pse pošto omogućava komunikaciju sa vlasnikom na daljinu. U ogrlicu je ugrađen zvučnik pomoću kojeg vlasnici mogu psima davati naredbe ili primati upozorenja ukoliko pas duže laje. Ovaj nosivi gedžet ima mogućnost Wi- Fi konekcije i GPS track-inga.

Tražite nekoga ko će vam pričuvati ljubimca dok ste na odmoru? “Puppy” kompanije “BeLuvv” pravi je uređaj za vašeg ljubimca. Malen je, otporan na vodu i jednostavan za upotrebu, a sinhronizuje se sa aplikacijom na smartfonu koja će obavijestiti vlasnika kada ljubimac napusti dvorište ili područje u kojem se igra. “Puppy” je i jedan od najjeftinijih nosivih gedžeta za kućne ljubimce i može se kupiti po cijeni od samo trideset dolara.