pametni kišobran

Written by

Pametni kišobrani koje ne možete zaboraviti

m:ovo m:ono| Views: 357

pametni kišobran

Sjećate li se zadnjeg puta kada ste zaboravili svoj kišobran? Često nam se desi da u žurbi zaboravimo kišobran na nekom javnom mjestu i nakon početnog nerviranja odlazimo u nabavku novog kišobrana. Ukoliko ste i sami zaboravni i ako vam se ovaj scenario dogodio već mnogo puta, obradovaće vas najnoviji gedžet uz pomoć kojeg više nikada nećete zaboraviti ovaj korisni modni aksesoar.

Predstavljamo vam pametni kišobran koji je konektovan sa kompatibilnom smartfon aplikacijom putem bluetooth-a, tako da u svakom trenutku može pratiti lokalne vremenske prilike i poslati vam podsjetnik da ga ponesete u trenucima kada postoji velika vjerovatnoća za padavine u toku dana. Osim toga, ovaj kišobran će vam poslati alarm putem aplikacije ukoliko izađete iz restorana, kino dvorane ili se od njega previše udaljite na bilo kojoj lokaciji.

Dizajneri pametnog “KISHA” kišobrana živjeli su u nekima od najkišovitijih gradova na svijetu: Vankuveru, Londonu, Milanu i Rijeci, tako da dobro razumiju potrebu za kvalitetnim kišobranom koji će postati neizostavan dio vaše ručne torbe.

bluethoot kišobran

Tehnologija za praćenje kišobrana konstantno se razvija, a u timu su veoma uzbuđeni zbog novog proizvoda koji postaje sve popularniji na tržištu. Dizajneri su “KISHA” gedžet napravili tako da više nikada nećete imati potrebu za kupovinu novog kišobrana. On je 100% otporan na vjetar i koroziju, a njegove žice su veoma jake i fleksibilne. “KISHA” posjeduje i elegantan sistem za otvaranje i zatvaranje zbog kojeg ćete poželjeti da ga stalno koristite.

Tvorci “KISHA” gedžeta pošli su od ideje da će ovo biti zadnji kišobran koji ćete ikada kupiti, tako da se cijena od 59 evra čini prilično povoljna.

pametni kišobrani

“KISHA” nije jedini pametni kišobran na tržištu. Start-up “Davek” iz New York-a koji je poznat po prodaji luksuznih kišobrana za mušterije nešto dubljeg džepa osmislio je koncept uz pomoć kojeg više nikada nećete imati problema sa gubljenjem kišobrana. Ova kompanija je nedavno lansirala “Kickastarter” kampanju kako bi prikupila sredstva za finansiranje proizvodnje “Davek Alert” kišobrana. Ovaj kišobran ima u ima ugrađen čip koji vas alarmira onog trenutka kada se previše udaljite od kišobrana. Dostupan je u dvije boje, plavoj i crnoj, a “Kickstarter” kampanja je još uvijek u toku.

Po sličnom konceptu funkcioniše i “Ambient wireless” kišobran koji putem prijemnika u svojoj bazi prima podatke o vremenskoj prognozi sa web stranice www.accuweather.com i obavještava korisnika kada postoji velika mogućnost padavina tako što zasvijetli. Svjetlosni efekti se prilagođavaju predviđenoj vrsti padavina, tako da će svijetliti u različitim bojama u zavisnosti o tome da li se radi o pljusku, gradu ili snijegu. Ovaj kišobran automatski prima sve podatke sa interneta, tako da nije potrebaan nikakav setup. “Ambient” pametni kišobran već ima sve što vam je potrebno.

kišobran pametni