Written by

Pametni prsten za vašu ruku

m:ovo m:ono| Views: 219

20150121190514-smart-jewelry-startup-ringly-2

Da li ste ikada mislili da će se pojaviti prsten koji će djevojke željeti više od vjereničkog? Pa dobro, nije baš tako, ali je sigurno odmah iza na listi prioriteta. Na tržištu već neko vrijeme postoji pametni prsten, međutim, tek u posljednje vrijeme su se proizvođači dosjetili da se ipak radi o nosivom predmetu, te uložili napore oko njegovog dizajna.

Ringly, kompanija koja proizvodi pametne satove, nedavno je na tržište lansirala limitiranu kolekciju “Out to Sea” i oduševila sve, od svijeta mode do ljubitelja tehnologije. Ovaj modni dodatak, dostupan u četiri različite verzije, svijetli i vibrira zahvaljujući Bluetooth tehnologiji, a sve to na osnovu prilagođenih obavijesti Ringly aplikacije na vašem telefonu.

Za sada se smatraju liderom u proizvodnji pametnog nakita, a to je uglavnom zbog činjenice da prsten izgleda kao pravi modni dodatak, bez ikakvih vizuelnih asocijacija da se radi o gadget-u. Zadržali su jednostavan dizajn, a na ekranu osim mijenjanja svjetla, nećete imati nikakve druge vidljive znakove. Trenutno je dostupan samo u veličinama 6, 7 i 8, a do kraja oktobra nas očekuju i veličine 5 i 9.

Sa pet različitih boja “ekrana” i četiri obrasca vibracija, korisnici imaju širok izbor načina primanja obavijesti. Ringly je integrisan sa preko pedeset aplikacija, tako da možete birati sa kojih i koliko aplikacija želite da dobijate obavještenja, u rasponu Instagrama do Net-a-Porter. Vaš prsten će zasvijetliti jednom bojom kada dobijete notifikaciju sa instagrama, a drugom ako vam na primjer stigne e-mail.

U ovoj kompaniji kažu da su htjeli da kreiraju tehnologiju uz koju se prvenstveno žene neće osjećati nelagodno, tehnologiju koju će žene željeti nositi. Ukoliko želite ovaj prsten, moraćete izdvojiti 195 dolara, ali to i nije visoka cijena s obzirom da je obložen 18-karatnim zlatnim, a pri izboru prstena birate između četiri vrste piramidno sječenog ekrana. Naime, ovaj prsten krase četiri različita kamena i to su smaragd, kvarc, safir ili tamno plavi dragi kamen. Za sve ljubitelje lijepih stvari, pakovanje ovog prstena je prava poslastica. Ekskluzivna kutija u kojoj vam stiže prsten je zapravo njegov punjač, a uz nju dobijate i micro USB punjač. Jedini problem je da ukoliko želite da imate ovaj prsten, morate imati telefone novijih serija, jer su samo sa njima kompatibilini.

FORBES_RINGLY_WEARBLE_TECH_ACCESSORIES_3-1940x1091

Ringly, naravno, nije jedina kompanija koja proizvodi ove nosive komade tehnologije i nakita, ali su se svakako izdvojili svojim jedinstvenim dizajnom. Trenutno rade na pametnim narukvicama, kojim žele da daju mnogo sofisticiraniji izgled.

Da ne bismo zapostavili i muški rod, pametni nakit i za njih ima odlično dizajniran prsten. Radi se o NFC prstenu koji radi sve, otključava vrata, telefon, šalje vam informacije sa vašeg smartphone-a, a izgleda kao pravi prsten i vodootporan je. Nevjerovatno kod ovog prstena je što ne zahtijeva punjenje, apsolutni nikad, a cijena od 29,99 funti je i više nego zadovoljavajuća. Pa, počastite se.

nfcring-four-set