Written by

Pametni satovi ‘must have’ među zaljubljenicima u gadžete

moj android| Views: 238

Pametni satovi postaju sve popularniji među ljubiteljima gadžeta, a sve više kompanija predstavlja tržištu svoju verziju ove spravice. ‘Pametni’ dio njihovih funkcija je još uvijek usko povezan sa pametnim telefonima jer im je za njihovu upotrebu potrebno povezivanje sa mobilnim telefonom putem bluetooth konekcije.

Osim što pokazuje tačno vrijeme, pametni sat vas obaviještava i o primljenom pozivu, porukama, notifikacijama sa društvenih mreža i mejlovima.

Na tržištu možete pronaći najrazličitije modele koji će vas zaista oduševiti svojom funkcionalnošću i ispuniti mnoga očekivanja, a evo nekoliko prijedloga koje možete pronaći u našim poslovnicama:

Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear je prvi pametni sat iz Samsunga koji je službeno predstavljen u septembru prošle godine. Sat posjeduje ekran veličine 1,63 inča, a ima i mogućnost fotografisanja i snimanja videa u trajanju od deset sekundi.

Samsung Galaxy Gear 2 Neo

Samsung Galaxy Gear 2 Neo je pametni sat koji se može nositi kao posebna cjelina, ali i kao dodatak Samsung Galaxy S 5 telefonu ili drugim kompatibilnim uređajima. Može poslužiti kao univerzalni daljinski upravljač ili muzički plejer, a muziku sa njega možete slušati putem bilo kojih bluetooth slušalica. Ovaj pametni sat je kao stvoren za sve zaljubljenike u fitness jer u kombinaciji sa Galaxy S 5 ima unaprijeđenu S health funkciju koja ima ugrađen mjerač otkucaja srca i pedometar za mjerenje kondicije, pređene kilometraže, sagorenih kalorija i brzine. Otporan je na vodu i na prašinu.

Sony smart watch 2, limited edition

Naša preporuka je i Sony Smart Watch 2, Limited Edition koji je vodootporan, elegantnog dizajna, dolazi u različitim dezenima, te ga odlikuje značajno povoljnija cijena od ostalih pametnih satova na tržištu. Ovaj model ima mogućnost povezivanja i sa drugim pametnim uređajima, a može biti vaš uz kupovinu Xperia Z2 telefona.