Written by

Pametni telefoni na saobraćajnim upozorenjima u J. Koreji

m:ovo m:ono| Views: 123

Južna Koreja

Pametni telefoni mogu ponekad da budu opasni, i to ako se ne upotrebljavaju kako i kada je to prikladno. Problem, dakle, nije u samim telefonima, već u njihovim korisnicima. Sigurno ste se zadesili u situaciji da ste pisali poruku, gledali fotografije, čitali novine na telefonu, a uz to sve hodali ili prelazili ulicu.

Da bi se spriječile neželjene situacije i nesreće, južnokorejska vlada odlučila se na novi korak – postavljanje saobraćajnih znakova koji sadrže upozorenja za korisnike telefona.

Naime, ova upozorenja služe da opomenu šetače da ne koriste svoje uređaje u blizini saobraćaja, te da obrate više pažnje na dešavanja oko sebe. Seulska vlada je pripremila dvije vrste znakova koji će biti dio njihovog testnog programa.

Prva vrsta biće postavljena u blizini pješačkih prelaza, sa natpisom „Upozorenje: Korišćenje telefona pri hodanju”. Na drugim znakovima biće prikazana zabrana korišćenja telefona, sa natpisom „Hodaj sigurno”.

Ovu inicijativu je južnokorejska javnost pohvalila kao odličan način da se opomene stanovništvo, te da se smanji broj nesreća.