narukvica tech

Written by

Ova narukvica će vas opomenuti ukoliko ne ispunite zadato obećanje

m:ovo m:ono| Views: 73

narukvica tech

Jeste li spremni da se konačno pridržavate svojih odluka koje ste donijeli za ovu godinu? Pavlok je narukvica koja će vam pomoći da ispunite svoj cilj. Postoje čak i kazne ukoliko ne uradite nešto što ste sebi zadali, i to u vidu elektrošoka.

Svake godine ljudi prave listu odluka o onome što žele promijeniti ili postići u narednoj godini. Bilo da se radi o više bavljenja sportom, boljoj ishrani ili prestanku odlaganja obaveza, ove odluke je lakše napisati na papir nego stvarno sprovesti. Tu na scenu stupa nova vrsta motivatora – Pavlok narukvica.

narukvica

Pavlok je uređaj koji nosite na svom zglobu i uz koji ide odgovarajuća aplikacija. U aplikaciji odaberite neku dobru naviku koju želite da steknete i ovaj uređaj će vam pomoći da je ostvarite. Ovaj uređaj prati vašu aktivnost i prepoznaje da li se pridržavate svoje nove, pozitivne navike i u skladu sa tim vas nagrađuje ili kažnjava. Kako biste i dalje nastavili razvoj u pozitivnom pravcu, Pavlok će vam obezbijediti nagrade, a putem aplikacije možete pronaći druge korisnike ovog uređaja tako da se možete međusobno motivisati.

Ukoliko, ipak, niste dovoljno motivisani i ne ispunjavate ciljeve koje ste sebi zadali, Pavlok će vas kazniti uz pomoć malog elektrošoka. Prilično efikasno, zar ne?