narukvica tech

Written by

Ova narukvica će vas opomenuti ukoliko ne ispunite zadato obećanje

m:ovo m:ono| Views: 155

narukvica tech

Jeste li spremni da se konačno pridržavate svojih odluka koje ste donijeli za ovu godinu? Pavlok je narukvica koja će vam pomoći da ispunite svoj cilj. Postoje čak i kazne ukoliko ne uradite nešto što ste sebi zadali, i to u vidu elektrošoka.

Svake godine ljudi prave listu odluka o onome što žele promijeniti ili postići u narednoj godini. Bilo da se radi o više bavljenja sportom, boljoj ishrani ili prestanku odlaganja obaveza, ove odluke je lakše napisati na papir nego stvarno sprovesti. Tu na scenu stupa nova vrsta motivatora – Pavlok narukvica.

narukvica

Pavlok je uređaj koji nosite na svom zglobu i uz koji ide odgovarajuća aplikacija. U aplikaciji odaberite neku dobru naviku koju želite da steknete i ovaj uređaj će vam pomoći da je ostvarite. Ovaj uređaj prati vašu aktivnost i prepoznaje da li se pridržavate svoje nove, pozitivne navike i u skladu sa tim vas nagrađuje ili kažnjava. Kako biste i dalje nastavili razvoj u pozitivnom pravcu, Pavlok će vam obezbijediti nagrade, a putem aplikacije možete pronaći druge korisnike ovog uređaja tako da se možete međusobno motivisati.

Ukoliko, ipak, niste dovoljno motivisani i ne ispunjavate ciljeve koje ste sebi zadali, Pavlok će vas kazniti uz pomoć malog elektrošoka. Prilično efikasno, zar ne?