Written by

Periscope konačno stigao na Android!

moj android| Views: 112

periscope-android

Twitter je konačno predstavio Periscope za Android, a riječ je o veoma popularnoj aplikaciji za live streaming, koja omogućava gledanje i emitovanje video sadržaj uživo.

Periscope se pojavio još u martu, ali samo za korisnike iOS-a, a o popularnosti ove aplikacije dovoljno govore podaci Twittera, koji kažu da je samo u prvih deset dana dobila više od milion registrovanih korisnika širom svijeta. Treba napomenuti i to da je originalni tvorac aplikacije startup kompanija, koju je Twitter kupio u januaru, a govori se o cifri od 100 miliona dolara.

Nakon što preuzmete aplikaciju, odmah možete početi objavljivati live streaming, a takođe imate mogućnost da pošaljete obavijest svojim pratiocima na Twitter-u, koji mogu gledati video uživo i komentarisati ga. Moguće je i podesiti live streaming, tako da ga mogu vidjeti samo određene osobe.

Periscope

Onog trenutka kada pokrenete Periscope, aplikacija će vam predložiti da pratite sve ljude i brendove koje već pratite na Twitter-u. Početni ekran će vam prikazati popis aktuelnih i nedavnih live streaminga, a ako se ništa ne događa u tom trenutku, možete se prebaciti na drugi ekran i pogledati neke druge live streaminge iz cijelog svijeta.

Treći ekran donosi najpopularnije Periscope korisnike na osnovu broja “srca” koje su dobili, a ovo funkcioniše slično poznatim “fejvovima”, a na ovom ekranu možete tražiti i druge korisnike.

Aplikacija Periscope se pokazala kao nevjerojatno popularna među mnogim slavnim i javnim ličnostima, a privukla je pažnju i na nedavno održanom bokserskom spektaklu, kada su se borili Floyd Mayweather i Manny Pacquiao, jer je veliki broj ljudi putem nje moglo besplatno pratiti meč uživo.

Aplikaciju Periscope za Android može preuzeti ovdje.