Written by

Pet aplikacija za traženje posla

moj android| Views: 551

Young man have job interview.

Ukoliko ste u potrazi za poslom, svaka pomoć će vam dobro doći. Naročito ukoliko se oslanjate na informacije koje dolaze iz online svijeta, jedna od ovih pet aplikacija će vjerovatno biti nezaobilazna alatka koja će vam pomoći da dođete do posla.

Pocket Resume

build-a-polished-rsum-quickly-with-pocket-resume

Aplicirate za posao i želite da vaš CV izgleda besprijekorno, a ne znate kako to da učinite. Vjerovatno ste se našli u sličnoj situaciji, a sada postoji rješenje za slične probleme. Naime, Pocket Resume je aplikacija koja će zahtijevati isključivo unos stavki koje želite da se nađu u vašem CV-ju. Potom možete izabrati dizajn koji vam odgovara, a koji će sve to uredno posložiti.

Switch

switch

Ova aplikacija će vam zasigurno poslužiti kao zabavno sredstvo traženja posla. Već klasifikovan kao Tinder za posao, Switch se bazira na povezivanju potražioca posla i poslodavaca. Ovdje ćete moći doći do naloga poslodavaca poput Facebook-a ili eBay-a. Ukoliko vam se dopada ponuda određenog poslodavca nastavite sa pregledom jednostavnim prevlačenjem u desnu stranu. Ukoliko ipak ne želite da nastavite, vratite se prevlačenjem prsta u lijevu stranu. Ukoliko dođe do poklapanja interesa Switch vas direktno uvezuje sa poslodavcem kako biste započeli razgovor.

JibberJobber

use-jibberjobber-to-keep-your-job-search-organized

Iako naziv n ukazuje na ozbiljnu i profesionalnu aplikaciju, ona to zapravo jeste. Kako ste bi se prestali pitati koliko ste prijava i na koje adrese poslali, ko vam je odgovorio a ko ne, kome bi trebalo da pošaljete dodatne materijale, ova aplikacija će riješiti slične nedoumice umjesto vas. Pravi mali organizator će sortirati sve bitne akcije uz neophodne informacije, kako biste imali sve na jednom mjestu.

Job Interview Questions

perfect-your-interview-skills-with-job-interview-questions

Ukoliko konstantno odlazite na razgovor za posao sa istom nesigurnošću i strahom od neizvjesnosti, ova aplikacija bi vam mogla pomoći da se bolje pripremite. Naime, kako i sam naziv govori, ovaj softver nudi niz mogućih pitanja i situacija sa kojima se možete susresti u razgovoru sa poslodavcem. Čak ćete imati mogućnost da snimate sopstvene odgovore kako biste se saslušali, a aplikacija će vam nuditi savjete kako da odreagujete u određenim situacijama.

Glassdoor

use-glassdoor-to-find-out-how-employees-like-a-given-company-and-what-the-typical-salaries-are-like

Napokon ste dobili ponudu za posao i želite da saznate sve o svom poslodavcu kako biste odlučili da li da je prihvatite. Glassdoor će vam osigurati odgovore na takva pitanja. Kako biste dobili bolje odgovore nego od sadašnjih i bivših zaposlenika koji putem ove aplikacije anonimno pišu svoja radna iskustva. Možda i vi uskoro počnete pisati svoja.