Written by

Pet Chrome aplikacija za Gmail koje će vas oduševiti

kako? lako!| Views: 77

gmailsavjeti

Ukoliko istovremeno koristite Gmail i Chrome, lista ekstenzija i aplikacija za ovaj browser postaje sve bolja i bolja, pa su dani siromašnog izleda inboxa sada iza nas. Ukoliko mislite da je konverzacija u listi odlična stvar, donosimo vam pet ekstenzija koje će vam pokazati da možda niste u pravu.

Block Sender

Ovo je jedna od najboljih ekstenzija ukoliko vam neko stalno dosađuje porukama ili ne možete da se odjavite sa nekog newslettera. Šta god da je u pitanju Block Sender će kreirati dugme za blokiranje i kada ga jednom pritisnete sve poruke od istog pošiljaoca biće svaki put preusmjerene automatski u kantu za smeće. Ovdje postaje još bolje. Nakon što blokira pošiljaoca, poslaće im lažnu “failed permanently” poruku, kao da ste deaktivirali vašu adresu, te će vas ostaviti na miru.

Old Compose

Google pravi puno promjena na svojim produktima. Mnoge su dobre, ali isto tako ima i onih loših. Kada napravi loše, Google gotovo nikada ne odgovara na pritužbe svojih korisnika i ne odriče se promjena, već se jednostavno drže stava da će se korisnici brzo navići. Ako ne volite da se iznova navikavate, obično ćete naći nekoga ko se osjeća isto kao i vi, a pronašao je način da izbjegne promjene. Upravo to je slučaj sa “Old compose” opcijom, jer postoje mnogi ljudi koji ne vole novi Gmail prozor za kreiranje poruka i žele se vratiti na onaj stari. Ova ekstenzija vam omogućuje upravo to. Uživajte u “starom” Gmail nalogu.

gmailsavjeti2

Newsletter Creator

Naravno da postoje brojni newsletter kreatori i servisi za njihovo slanje, ali da li ste ikada pomislili da za to možete koristiti vaš Gmail nalog? Newsletter Creator ekstenzija će vam to jednostavno omogućiti. Možete dizajnirati svoje newslettere i sređivati vašu mailing listu. Takođe možete pratiti i statistike vaših newslettera. Ova usluga postoji u besplatnoj i plaćenoj verziji. Jedino ograničenje besplatne verzije je da ne može imati više od 25 subscribera, a verzija koja se plaća košta 10 dolara mjesečno.

Sidekick

Postoji nekoliko ekstenzija koje vam nude detaljne informacije o osobi koja vam šalje mailove. Najpoznatija je Rapportive, koja je sada u vlasništvu mreže LinkedIn. Ali sada konkurencija počinje da uzvraća, a jedna od njih je i aplikacija Sidekick. Prednosti Sidekicka su brojne. Kada otvorite e-mail, možete vidjeti funkciju osobe, gdje radi, profile na društvenim mrežama, kao i nedavne tvitove. Takođe, možete zakazati vrijeme kada želite da se e-mail nakandno pošalje. Ipak, najbolja mogućnost je što Sidekick može da vam kaže da li vaš e-mail otvoren i pročitan ili ne. Nema ništa gore od slanja maila, a da ne znate da li je stigao ili ne, te da li pročitan, posebno kada su važne stvari u pitanju. Sada i to možete znati.

gmail savjeti

You’ve Got Gmail

Sjećate li istoimenog filma iz devedesetih u kojem glume Tom Hanks i Meg Ryan? Svaki put kada dobiju poruku, začuje se glasovno obavještenje “You’ve Got Gmail”. Ukoliko ste nostalgični ili volite da jasno i glasno čujete da ste dobili mail, ovo je prava ekstenzija za vas. Nakon instalacije, svaki put kada dobijete novi mail, začuće se “You’ve Got Gmail!” obavještenje. Ako počne da vas iritira, možete ga jednostavno ugasiti.