Written by

Pet prednosti koje donosi Windows 10

m:ovo m:ono| Views: 185

Windows 10

Windows 10 predstavlja napor Microsofta da redizajniranim operativnim sistemom krene naprijed i povrati povjerenje korisnika računara. S druge strane, Microsoft čini napor da istovremeno dopre do kompanija, pomažući im da što više iskoriste mobilnost. Na ovaj način Microsoft nastoji da oblikuje novi Windows kako bio bio prijatan za korisnike Windowsa 7 i Windows XP, ali bez diskreditovanja prednosti koje ima Windows 8. U nastavku vam donosimo nekoliko sjajnih prednosti Windowsa 10.

Razdvajanje dva svijeta

Potpuna konfuzija često nastaje usljed miješanja profesionalnih i ličnih sadržaja korisnika. Windows 10 sadrži sofisticirani sistem koji odvaja lične i korporativne fajlove bez zbunjivanja korisnika. Ovaj sistem segregacije je više ili manje poput onih na pametnim telefonima, ali sa dodatnim kvalitetom. Ovo će takođe omogućiti različite nivoe bezbjednosti i zadržaće tajne informacije zaštićenima.

Windows 10 1

Stalne povratne informacije

Zahvaljujući insajder programu koji pokušava pružati stalne povratne informacije korisnicima koji isprobavaju nove karakteristike Windowsa na poznatom desktopu, Microsoft se oslanja se u potpunosti na novu platformu. Microsoft pokušava razumjeti potrebe korisnika ne držeći se prednosti Windowsa 7 ili Windowsa 8, već slušajući komentare novih korisnika i nudeći mjesečne update. Windows insajder će obezbijediti tehnički pregled Windowsa 10, a pruža mogućnost svim korisnicima da se registruju i privatno razgovoraju sa Windows inženjerima. Ovo je do sada najviše user-friendly i najotvoreniji projekat operativnog sistema.

Jedinstven pristup

Microsoft tvrdi da će nova verzija operativnog sistema Windows biti ubrzana, kako bi se pokapala sa Xbox i OneDrive. Ova verzija Windowsa je jedan jedini temelj za mnoge druge na različitim uređajima, od senzora preko smartfona, pa do konzola. Ovaj pristup prikuplja sve infromacije na jedno mjesto, distribuirajući ih po potrebi od telefona, preko tableta, pa sve do desktop računara.

Windows 10 2

Lak pristup

Start meni od kojeg se odustalo u Windows 8, sada je istaknut u Windowsu 10. Kada se klikne na meni on se dijeli u dvije kolone – na tradicionalnu listu i ostale aplikacije. Ova prezentacija operativnog sistema Windows formulisana je da naglasi lak pristup fajlovima i programima, kao što je nekada bio slučaj. Ova nova verzija Windows takođe predstavlja čistiji korisnički interfejs sa jednostavnim pregledom desktopa. Preformulisani start meni ima površinu na desnoj strani, gdje korisnici mogu da urede svoje pločice bez napuštanja radne površine. Microsoft je kombinovao elemente sistema Windows 7 i 8 stvarajući interfejs menija sa pločicama.

Višestruki desktop

Windows 10 omogućava pristup na više desktop ekrana i korisnik može istovremeno pokrenuti više aplikacija, a mini ekran nalazi se dnu interfejsa. Ovo je veoma korisno za one koji koriste više programa odjednom duže vremena. Windows 10 izgleda kao reformisan Windows 7 i 8 sa brojnim prednostima i boljim pristupom za korisnike.