Written by

Photo Map – vaše fotografije na mapi svijeta

m:reza, preporučujemo| Views: 124

Pametni telefoni već godinama dodaju oznaku lokacije fotografijama, kako bi korisnici jednostavnije mogli pretraživati po svojim uspomenama. Međutim, nije lako pronaći slike koje ste snimili na određenom mjestu ako ih prethodno niste ispravno razvrstali.

Na primjer, iOS ima veoma praktičnu opciju koja vam omogućava postavljanje slika na kartu, tako da možete lako pronaći slike koje ste snimili na određenom mjestu, a da ne morate pregledavati galeriju. Nažalost, Google fotografije vam to ne dopuštaju, iako čuvaju podatke o lokaciji gdje je fotografija zabilježena. Srećom, Photo Map rješava ovaj nedostatak prikazujući slike koje ste snimili na karti, tako da ih više nikada nećete morati ponovno tražiti ručno.

Da biste to postigli, aplikacija se prvo mora povezati s Google diskom i pristupiti fajlovima. Softver će potom fotografije postaviti na kartu i pokazati koliko ih je snimljeno na svakoj lokaciji. Čak vam omogućava da promijenite izgled i izaberete između prikaza satelita, hibrida, terena i 3D načina. Kada prolazite kroz slike, možete ih direktno izbrisati ili podijeliti iz aplikacije, kao što biste to učinili s klasičnom galerijom. Konačno, možete tražiti slike pomoću naziva fajla i datuma kada je kreiran.

Iako trenutno nije dio Google fotografija, vjerujemo kako će upravo ova opcija biti među narednim ažuriranjima aplikacije. A do tada, prepustite se Photo Map i jednostavno pronađite svaku vašu fotografiju.