Photobucket

Written by

Photobucket kupuje Lasso, aplikaciju za privatno dijeljene fotografija i chat

m:ovo m:ono| Views: 48

Photobucket

Photobucket je najavio akviziciju aplikacije Lasso, koja služi za privatnu razmjenu fotografija i chat, koja je dizajnirana da pojednostavi dijeljenje fotografija sa porodicom i prijateljima. Ovaj dogovor je takođe doveo do toga da je Photobucket doveo i Alexa Welcha, jednog od osnivača Lasso-a, koji će se ponovo pridružiti timu i služiti kao savjetnik Photobucket-a.

Chad Podoski, drugi osnivač Lasso-a, takođe će se pridružiti Photobucket-u, a on će imati ulogu sličnu kao i Welch, ali će njegove odgovornosti uključivati i razvoj mobilne verzije aplikcije. Inače, Podoski je stvorio razne aplikacije, koje osim Lasso-a uključuju Flickpad, Smackback i Teletweet.

Ovaj ugovor je načinjen kombinacijom gotovine i akcija, međutim, specifični uslovi nisu otkriveni javnosti.

“Alex i Chad će donijeti mnogo godina iskustva u Photobucket i oduševljen sam što će pridružiti timu” rekao je Tom Munro, direktor Photobucket-a, u svojoj službenoj izjavi.

Photobucket foto

Lasso je lansiran 2013. godine, kao jedna od sve većeg broja mobilnih aplikacija fokusiranih na privatno dijeljenje sadržaja. Problem koji je ova aplikacija pokušavala da riješi je činjenica da nije postojao lak način da odmah podijelite niz fotografija sa prijateljima van sajtova društvenih mreža, kao što je Facebook .

Korisnici koji žele da dijele fotografije privatno morali su da ih šalju putem SMS-a ili e-maila, ali to je rješavalo samo jedan aspekt problema dijeljenja – proces slanja fotografija.
Lasso je bio drugačiji, jer je kreirao alat koji je takođe omogućio korisnicima da traže fotografije od svojih prijatelja. Preczinije, svoje prijatelje koji koriste aplikaciju možete pitati da podijele svoje fotografije sa vama samo jednim klikom na njihovo ime.

Lasso je bila rangirana kao jedna od najtraženijih aplikacija na App Store listi. Nalazila se u Top 250 aplikacija u kategoriji “Foto i video” u ljeto 2013. godine, a zatim je potpuno nestala sa rang liste početkom prošle godine.

Lasso će ostati odvojena aplikacija, ali sada kompanija Photobucket planira da investira više u Lasso. Takođe je najavljeno da će Photobucket uvesti opciju štampanja fotografija za početnike pomoću Lasso aplikacije tokom ove godine.