Written by

Pickbox predstavlja TV seriju „Novine“

m:tel IPTV| Views: 81

novine_31

Već i prije nego odemo do obližnje trafike po svoje dnevne novine, već otprilike znamo koji sadržaj nas čeka na naslovnoj strani- politika. Ali politika se, nažalost, ne pominje samo u štampanom mediju već i na svim mogućim elektronskim medijima. A šta to stoji iza medijskog saopštenja? Ko su ti ljudi iza kulisa koji biraju informacije koje će se predstaviti širokim narodnim masama? Izgleda da kodeks časti  novinara i njihovi postulati sve više i više padaju u vodu. Korupcija, mito i nepotizam. Zvuči poznato, zar ne?

Da su novinarstvo i politika i te kako usko povezani dokazuje nova TV serija „Novine“ koja oslikava tamnu stranu našeg društva i sveopšte balkanske stvarnosti. Uz Pickbox i novu seriju „Novine“ možete ući u svijet taštine, izdaje, dokazivanja, malipulacije a ponajviše pomenutih mita i korupcije.

novine-mtel-fbŠTA MOŽETE OČEKIVATI U „NOVINAMA“?

Novine su dinamična kriminalističko-dramska serija od 12 epizoda u kojoj pratimo tim novinarske redakcije riječkog dnevnog lista tokom promjene vlasništva i unutrašnjih previranja izazvanih teškom saobraćajnom nesrećom. Priča se vrti oko Marija Karduma (Aleksandar Cvetković), uticajnog tajkuna konzervativnih stavova koji kupi ljevičarske novine koje su zapale u tešku finansijsku krizu ne bi li preko njih širio svoj uticaj.

U središtu previranja su novinarski veterani Dijana Mitrović (Branka Katić) i Nikola Martić (Trpimir Jurkić), kao i Martin Vidov (Zijad Gračić) i Alenka Jović-Marinković (Olga Pakalović), koji se smjenjuju na položaju glavnog urednika.

BRILIJANTNA ULOGA BRANKE KATIĆ

Izvanredna glumica Branka Katić se vraća na male ekrane, a pamtimo je po odličnim ulogama u kultnim filmovima kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Mi nismo anđeli“ i „Crna mačka, beli mačor“. Ovi filmovi su bili njena prolazna karta za inostranu produkciju. U holivudskim filmovima pečat je ostavila na filmovima „Državni neprijatelj“ sa Džoni Depom, te „Provala“ da Džadom Louum. Osim filmova pojavljivala se i u serijama: „Svita“, „Velika ljubav“ i „Raj“.  Većinu filmova koje je snimila na našim prostorima bili su rađeni u srpskoj produkciji, te je ovaj projekat za Branku prvi hrvatski projekat gdje tumači lik novinarke Dijane Mitrović.

Produkcija:  Miodrag Sila i Nebojša Taraba/Drugi plan

Režija: Dalibor Matanić

Scenario: Ivica Đikić

Uloge: Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Ovaj serijal je nedavno ugledao svijetlo dana, te je od tada tema mnogobrojnih rasprava. I mi moramo priznati, definitivno je digla buru. Pitamo se: Da li je pravo novinarstvo zaista dotaklo dno uslijed ustupanja medijskog prostora senzacijama zarad političkog uticaja. Odgovor za odgovorom dobijate kroz svaku epizodu na našem IPTV-u u sklopu Pickbox videoteke- gdje vam je dostupna čitava sezona.

Aktivaciju Pickbox usluge možete izvršiti jednostavno na svom daljinskom upravljaču izabirom opcije SHOP na glavnom Open IPTV meniju ili prošetati do naše najbliže poslovnice.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima i novitetima, posjetite naš sajt open.mtel.ba