Written by

Pilot Samsungovog sklopivog telefona ipak sljedeće godine?

m:ovo m:ono| Views: 183

Čini se da je kompanija Samsung konačno počela preduzimati konkretne korake kad je u pitanju proizvodnja prvog sklopivog telefona, odnosno telefona sa savitljivim ekranom o kome se priča već godinama. Prema napisima pojedinih svjetskih medija, Samung je podijelio planove za proizvodnju ovog modela, a proizvodnja bi trebalo da počne već u novembru ove godine.

Prvo će se raditi na proizvodnji dijelova koji će biti baza telefona, ne i dijelova koji se na bilo koji način tiču samog dizajna, a navodi se da je to zato što Samsung još uvijek nije finalizirao dizajn i još uvijek se na zna kako bi telefon zaista mogao izgledati. Sve to se nadovezuje na prethodna nagađanja kako je Samsung već pokazao klijentima dva modela savitljivih i nesavitljivih telefona sa ekranom od 7.3 inča, na CES-u 2018 godine.

Tada je rečeno da su brojni dijelovi koji su naručeni prilično manji od onih koji se inače koriste u Samsungu i pretpostavlja se da će se od njih proizvoditi pilot uređaji.

raund

Ovo sigurno ne bi bio prvi put da Samsung koristi pilot uređaje za testiranje nove vrste ekrana, Galaxy Round koji je lansiran 2013. godine samo za Južnu Koreju bio je prvi telefon iz Samsunga sa zaobljenim staklom koje je sada prisutno u svim njihovim uređajima. Note Edge bio je pak prvi uređaj koji je imao ekran najsličniji onome što imamo danas, a cijela stvar se zaokružila sa Galaxy S6 Edge koji je učvrstio temelje izgleda današnjih Samsungovih telefona.

Ukoliko Sasmung u novembru započne proizvodnju dijelova za savitljive telefone to bi moglo značiti da bi zvanično lansiranje moglo biti u prvom dijelu sljedeće godine.