Pitate se kako koristiti Messenger Sobe? Evo pojašnjenja

Written by

Pitate se kako koristiti Messenger Sobe? Evo pojašnjenja

m:reza, preporučujemo| Views: 173

Ako se pitate kako koristiti Messenger Sobe, evo pojašnjenja za sve koji do sada nisu isprobali ovu novu Facebook-ovu opciju.

Ova opcija za video konferencije podržava razgovor do 50 osoba istovremeno, a nema ograničenja koliko razgovor može da traje. Takođe, da bi neko mogao učestvovati u razgovoru, nije potrebno da ima korisnički račun pri Facebook-u.

Sada slijedi vodič za one koji ne znaju kako, zapravo, mogu koristiti ovu opciju:

Pri vrhu vašeg News Feed-a se nalazi kategorija Rooms. Možete ili kliknuti Create u gornjem desnom uglu te trake ili ići na prostor s vašom profilnom fotografijom te znak plus kako bi otvorili svoju sobu.

Kada se pojavi skočni prozor, opcija Room activity vam omogućava da unesete opis čemu bi soba trebalo da služi. Izborom opcije Who is invited? možete odrediti ko smije ući u Sobu – Friends automatski dozvoljava ulaz svim vašim prijateljima na Facebook-u, dok Invite Specific Friends omogućava selekciju.

Nakon toga, idite na Create Room pri dnu opcije Create Your Room. Ponovo će vam biti dostupan skočni prozor, gdje birate da li ćete pozvati druge prijatelje, ali i dijeliti, urediti ili zatvoriti sobu.

Opciju Join, pa Join as birajte da biste ušli u sobu, s obzirom da vaši prijatelji ne mogu ući u vašu Sobu dok vi to ne učinite.

Da biste zatvorili Sobu, potrebno je da kliknete na Settings, u vrhu prozora, a potom isto potvrdite u novom prozoru.