Written by

PITTA – modularna kamera koja se pretvara u dron

moj android| Views: 231

pitta2

U moru kamera i dronova uskoro bi se mogao pojaviti jedan uređaj koji može obavljati obje funkcije. Riječ je o PITTA modularnoj kameri koja se za samo nekoliko trenutaka pretvara u dron, a za nju je pokrenuta i kampanja na Kickstarter-u.

Ova kamerica je teška samo 200 grama i velika 6.7 inča, a zahvaljujući svom modularnom dizajnu može se prilagoditi za različite potrebe. Dijelove koji se odvajaju drže magneti i mogu se mijenjati za module drona ili kamere. PITTA ima senzor od 13 MP koji stvara video snimke od 4 K, a softver za stabilizaciju slike služi za besprijekornu oštrinu. Možete da snimite 100 minuta dok vam se baterija ne isprazni. Neke od funkcija ovog uređaja su i snimanje ekspozicije, time-lapse, usporeni snimak, prenošenje uživo i panorama, a osim toga možete je koristiti za selfije ili kao sigurnosnu kameru u vašem domu.

U trenutku kada PITTA raširi svoja krila i postane dron može da uradi još više. Sam dron ćete jednostavno kontrolisati preko aplikacije, a ukoliko to ne želite pustite ga da se sam kreće. Nemojte se bojati da ćete izgubiti ovaj uređaj zato što on u sebi ima ugrađen GPS zahvaljujući kojem će se uvijek vratiti u vaše ruke.