Written by

Pixel 2 dobija novu funkciju

moj android| Views: 148

pixel

Kompanija Google je ovog februrara odlučila obradovati sve korisnike Pixel 2 telefona novim unapređenjem koje se tiče kvaliteta kamere i fotografija. Naime, Google posjeduje sopstvenu HDR+ tehnologiju koja je oduvijek bila u mogućnosti da optimizuje dinamički rang Pixel telefona. Ovo je naročite primjetno u snimcima protiv svjetlosti, koji zadržavaju više detalja u svijetlim i tamnim oblastima kad se porede sa fotografijama koje su snimljene na uređajima konkurentskih uređaja. 

Međutim, obnavljanje HDR+ fotografije obično traje duže jer nekoliko sirovih fotografija  mora biti povezano i to je upravo ono za šta je druga generacija Pixela bila optimizovana od samog starta.

Poseban čip koji se nalazi u oba Pixel modela zove se Pixel Visual Core koji bi trebalo da riješi problem.  Tek krajem novembra, prošle godine programeri su mogli iskoristiti ova poboljšanja pomoću trika u postavkama, što je omogućilo ručnu aktivaciju Pixel Visual Core-a. Ova funkcija je trenutno automatska, a da li je efikasna saznaćemo nakon ažuriranja. Ono što je Google obećala jeste da će biti reverzibilna.

Ovaj apdejt takođe optimizuje fotografije  koje se postavljaju na Instagram-u, WhatsApp-u ili Snapchat-u i zahvaljujući Pixel Visual Core-u zaista možete da se oslonite na ubrzanje hardvera.

Ako ste se slučajno pitali da će ovo unapređenje uticati na trajanje baterije, iz Google-a kažu da neće. Pored svega toga unapređenje će biti primjetno i kad je u pitanju zumiranje fotografija koje neće gubiti na kvalitetu kad ih zumirate.