Written by

Pixel 3a i 3a XL biće predstavljeni na Google I/O konferenciji

m:vijesti| Views: 254

Pixel 3a i Pixel 3a XL, donedavno poznatiji kao Pixel 3 Lite, već neko vrijeme su na radaru brojnih ljubitelja tehnologije. Glasine o pristupačnijem Pixel uređaju počele su prije više od godinu dana, a od skoro se spekuliše da će Google lansirati uređaje na Google I/O konferenciji.

Informacije koje su nedavno procurile navodno predstavljaju zvanične fotografije proizvoda. Na prvi pogled uočljivo je da uređaj nema sada popularni notch, ali će imati 3,5mm ulaz za slušalice na vrhu telefona. Na prvi pogled, ni razlika u veličini dva modela nije primjetna.

Međutim, među zanimljivim informacija jeste ona koja je prikazana na grafici. Jasno se vidi ispisan datum, utorak 7. maj. Upravo je to dan kada se održava i Google I/O konferencija, a ova kompanija je poznata po tome da datume lansiranja najavi upravo kroz screenshoot-ove proizvoda.

Za Pixel 3a i Pixel 3a XL se kaže da su budžetski telefoni iz ove liniji. Pixel 3a će imati 5.6-inčni ekran, dok je kod Pixel 3a XL nešto veći – 6 inča. Oba uređaja imaće 4 GB RAM-a i 64 GB memorije, a priča se da će manji model imati Snapdragon 670, dok će XL navodno pokretati Snapdragon 710. Oba modela trebalo bi da imaju 12MP kamere, baš kao i glavni Pixel 3 uređaj. Konačno, za Pixel 3a se govori da će imati bateriju kapaciteta 3000 mAh, a Pixel 3a XL 3.430 mAh.

Cijena je značajan detalj koji još uvijek nije poznat. Specifikacije i dizajn su, takođe, važni, ali uspjeh budžetskog ili uređaja srednjeg ranga uveliko zavisi od cijena. Tržište ovakvih telefona je izuzetno konkurentno, pa se pretpostavlja da će i Google morati agresivno nastupiti kako bi novi uređaji ostavili trag.