Written by

Pixel farmerska igrica sada je dostupna i na Android uređajima

m:apps, preporučujemo| Views: 124

Prije tri godine, igrica Stardew Valley, nevjerovatnom je brzinom osvojila srca ljudi širom svijeta i nema sumnje da će njena dostupnost na Android uređajima obradovati mnoge.

Niko se nije nadao da će Pixel farmerska igra čekati svoju verziju za pametne telefone toliko dugo, a još manje da će postati najbolja u svojoj kategoriji. Stardew Valley sa Play Store-a preuzeta je više od pet miliona puta i sve to zahvaljujući novim podešavanjima i izmjenama.

Adaptacija za Android uređaje ovoj farmerskoj avanturi donijela je automatsko čuvanje svih podataka, tako da bez brige možete napustiti aplikaciju i u bilo kojem trenutku nastaviti tamo gdje ste stali. Dostupan je i takozvani Pinch-to-Zoom koji omogućava pogled na kartu, baš poput onog koji ima Google Maps. Ali ni to nije sve, tu je opcija virtuelnog džojstika i dugmića za lakšu interakciju tokom izvršavanja zadataka u ovoj igrici.

Stardew Valley već je dostupna na Play Store-u, a spekuliše se da će biti dostupna i na Humble Store-u iako ova informacija još nije zvanično potvrđena. Još jedna od prednosti Android verzije je i višejezičnost, tako da možete izabrati između engleske, njemačke, korejske, italijanske, francuske ili turske verzije softvera. Takođe, nije bitno da li imate Windows, Mac OS, Xbox, Linux, PlayStation ili neki sličan uređaj, jer Pixel farmersku igricu možete igrati na svakom od njh.