PixlrExpress

Written by

PixlrExpress – vrhunski efekti za vaše fotografije

moj android| Views: 69

PixlrExpress

Aplikacije za obradu fotografija nikada neće izaći iz mode, a jedna od njih posebno se izdvaja po svom izboru filtera i dodatnih efekata. Radi se o švedskoj aplikaciji Pixlr Express koju je časopis “Time” uvrstio na svoju godišnju listu pedeset najboljih aplikacija.

Pixlr Express je dostupan kao desktop verzija za Windows i Mac, a može se preuzeti i kao aplikacija za smartfone. Uz ovu aplikaciju stilizacija vaših fotografija postaje zabavna igra, a odlična “Influence” opcija daje vam preciznu kontrolu dok primjenjujete efekte na različitim djelovima svoje fotografije. Tako možete u potpunosti prilagoditi fotografiju vašem ukusu, a fotografije izgledaju kao da su prošle kroz ruke profesionalnih grafičkih dizajnera.

Uz pomoć ove aplikacije možete pretvoriti vaše fotografije u prava mala umjetnička djela sa samo jednim klikom. Mogućnosti obrade fotografija su neograničene, tako da možete odabrati efekte sjenčenja, polutonova i autofokusa koji spadaju u neke od osnovnih alatki. Pored ovih efekata, standardna paleta sadrži i efekte poput izmjene dimenzija fotografija, rotiranja fotografije u raznim pravcima, autofix kao i mnoge druge opcije.

Pored standardnih opcija se nalazi najzanimljiviji dio ove aplikacije – paleta sa različitim filterima. Možete da odaberete između nekoliko osnovnih kategorija kao što su: “default”, “creative”, “soft” i “subtle”, a svaka od njih sadrži desetak filtera zanimljivih naziva. Nakon što odaberete odgovarajući filter, imate mogućnost da dodate još neke efekte putem kategorija “overlay” i “borders”.

PixlrExpress aplikacija

Prva kategorija “Overlay” sadrži opcije koje mogu dodati efekte poput vatrometa ili plamena na fotografiju, a kategorija “Borders” donosi vam niz različitih ramova za fotografiju u obliku filmske trake, starinske fotografije ili pocjepanog papira.

Pored toga što je veoma jednostavna za upotrebu, “Pixlr Express” je i veoma zabavna smartfon aplikacija koja će proces fotografisanja učiniti zabavnijim nego ikada.