Written by

Pixolor – aplikacija koja rješava diskusije o bojama haljina

moj android| Views: 102

aplikacija

Aplikacije za uređivanje fotografija nisu neka novost. Jedan od alata koji su mnogi oduvijek željeli vidjeti na Android-u, je color picker odnosno „birač boja“. Aplikacija Pixolor daje informacije o specifičnim vrijednostima boja na vašem ekranu bez potrebe za screenshot-ovima ili dodatnim komplikacija. Kreiranjem aplikacije Pixolor ispunjenje su želje onih koji su iščekivali ovakvu aplikaciju .

Pixolor je u osnovi plutajući „pipeta“ koja je sastavni dio nekih složenijih programa za grafički dizajn poput Photoshop-a.

Ova aplikacija je namjenjena dizajnerima kako bi imali tačne informacije o pikselima, ali i za prosječne korisnike koji bi npr. željeli saznati koja je tačna boja piksela na nekoj fotografiji. Sjetite se samo haljine misteriozne boje koja je zaludila svijet i preplavila društvene mreže i medije.

Takođe je korisna za ljude sa slabijim vidom kako bi bez napora zumirali određene dijelove ekrana (npr lakše čitali tekst).

Pixolor zahtijeva Android Lollipop (5.0) ili noviji.

Aplikacija je besplatna, uz mogućnost da se uklone oglasi kupovinom verzije za 1.99 dolara. Možda budete te sreće da neko vrijeme ne vidite nijedan oglas uz besplatnu verziju. Tačnije, aplikacija ima inicijalni „ad-free” period, nakon čega će se pojaviti oglasi.

Probajte Pixolor aplikaciju još danas na Google play store.