Written by

Play Store uveo podsjetnike na stare aplikacije

mobilni svijet, u žiži| Views: 255

Google Play Store ima najmanje stotinu različitih, minornih UI testova koji su funkcionalni u svakom trenutku i to značajno otežava kako korisnicima tako i stručnoj javnosti da prate dešavanja.  Google sada  korisnicima nudi novu karticu u apdejtima među My Apps & Games sekcijom putem koje možete reinstalirati aplikacije koje ste ranije koristili, ali u skorije vrijeme nisu instalirane.

Nova kartica koja se pojavljuje na vrhu svih sadržaja u Update tabu ističe aplikacije koje ste nekada ranije instalirali, uključujući i one sa drugih uređaja, a obuhvaćeno je sve vrijeme koliko koristite Play Store.

Kada kliknete na „review all“ otvoriće vam se kartica sa preporukama u Library tabu što će vas podstaći da instalirate sve stvari sa liste ili samo pojedine. Još uvijek nije u potpunosti poznato šta utiče na pojavu ove opcije pošto ona nije dostupna svima. Uglavnom se pojavljuje ubrzo nakon aktivacije novog uređaja pa mnogi vjeruju da je povezana upravo s tim.

Ova nova funkcija neće biti od velike koristi korisnicima, ali može podsjetiti na neke aplikacije koje ste voljeli, a ne koje ste u potpunosti zaboravili.