Written by

Počelo Evropsko prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015”

prijateljstva| Views: 249

Djordje Misic_otvaranje evropskog kajak kanu prvenstva

U srijedu 3. juna, izvođenjem banjalučke ”Rok simfonije” obilježen je svečani početak Evropskog prvenstva za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015.

Čast da otvori Evropsko prvensto u kajaku i kanuu na divljim vodama pripala je gospodinu Branku Lovriću, sekretaru Evropske kajakaške asocijacije, a prisutnima se obratila i gospođa Jasmina Davidović, ministrica porodice, omladine i sporta, koja je ujedno i predsjednica ovogodišnjeg Organizacionog odbora Evropskog prvenstva.

Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu stiglo je u Banjaluku zahvaljujući prije svega dobroj organizaciji prethodnih takmičenja, ali i zahvaljujući Predsjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Gradu Banjaluci i kompaniji Mtel.

Veliku prijateljsku podršku održavanju ove manifestacije i ove godine pružila je kompanija Mtel kao generalni sponzor Evropskog prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015”.

”Kompanija Mtel se pozicionirala kao kompanija koja djeluje društveno odgovorno i koja podržava mnoštvo sportskih i kulturnih aktivnosti, od lokalnog, ali i regionalnog, pa i svjetskog značaja za našu zajednicu. Nastavljamo sa dobrom praksom, te nam je velika čast i zadovoljstvo što smo i ove godine podržali kajak kanu klub ‘Vrbas – Mtel’ i ponosni smo što zahvaljujući entuzijazmu ovih mladih ljudi Banjaluka svake godine bude domaćin velikih međunarodnih sportskih događaja”, poručio je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije Mtel.

Rok simfonija

U takmičarskom dijelu će učestvovati timovi iz 16 evropskih zemalja, a sam takmičarski dio Evropskog prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015”, će biti održan od 4. do 7. juna u kanjonu Tijesno u Banjaluci.

Danas, 4. juna počinje takmičarski dio, tačnije klasik spust disciplina. Sljedeća tri dana takođe su predviđena za takmičenja, u pitanju su pojedinačne i ekipne discipline spust i sprint, u muškoj i ženskoj konkurenciji, K1, C1, C2, te C1 i K1 za žene, a 6. juna je kruna cijelog takmičenja – noćno finale u pojedinačnoj sprint disciplini.