Written by

Početkom aprila gasi se Google+ društvena mreža

m:reza, preporučujemo| Views: 136

Za društvenu mrežu Google+ kraj je stigao! Iako je prvobitno gašenje bilo planirano za jesen ove godine, kompanija je sada zvanično saopštila da od 2. aprila Google+ više neće postojati.

Google je priznao da je glavni razlog za ukidanje ove mreže slaba upotreba, ali i brojni bezbjednosni izazovi. Propusti koji su se dešavali u prethodnom periodu, ostavili su izloženim podatke gotovo 500.000 korisnika. Ipak oni koji su koristili Google+ sada su zabrinuti šta će se dogoditi s njihovim podacima.

Kompanija je svim korisnicima omogućila da prije gašenja mreže skinu svoje Google podatke, a procedura je prilično jednostavna.

  1. Prijavite se na svoj Google+ nalog, potom idite na “Download your data” stranicu gdje će Google+ podaci biti unaprijed izabrani.
  2. Kliknite na opciju “Next” i potom izaberite tip fajla.
  3. Preostalo je da izaberete kako želite da vam ti podaci budu dostavljeni i kliknete na “Create archive”.

U slučaju da ste izbrisali svoj Google+ profil, fotografije i video snimci će i dalje biti tu, u meniju “Album Archive”.

Korisnicima Google+ mreže gotovo da nije ni ostalo vremena da kažu zbogom, a iz kompanije je saopšteno da već od 4. februara mogućnost objavljivanja na ovoj mreži može biti onemogućena.