Počinje peta sezona m:agazina

Televizijska emisija posvećena nauci, tehnologiji i inovacijama, m:agazin, nakon ljetnje pauze, vraća se na male ekrane, a prva epizoda pete sezone biće emitovana u subotu 13. oktobra sa početkom u 14.30 minuta u programu RTRS-a.

Ukoliko želite da se prisjetite koje je sve promjene uslovio razvoj internet pretraživača, danas tehnološkog diva kakav je Google, prvo ovosezonsko druženje uz emisiju m:agazin za vas će biti prava poslastica. Dvadeset godina kompanije koja je zahvaljujući svojim proizvodima i tehnološkim inovacijama apsolutni vladar svjetskog tržišta informacionih tehnologija samo je jedna od tema emisije koja će u prvoj epizodi odgovoriti i na pitanja kada će i u kojim sektorima roboti zamijeniti ljudsku radnu snagu i do kojih granica ide razvoj vještačke inteligencije.

U emisiji m:agazin vidjećete i novitete koji su predstavljeni na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu među kojima je i japanski odgovor na Samsung Galaxy S9 u novom modelu Sony telefona Xperia XZ3. Nova serija Sony telefona dosi hardverska poboljšanja, najnoviji operativni sistem Android 9.1 Pie, a tu je i potpuno novi interfejs koji je osnažen vještačkom inteligencijom i na taj način se prilagođava svakom korisniku.

Ekipa emisije potrudila se da sazna i zašto je Huawei P20 Pro izazvao toliko pažnje svjetske javnosti, te kakve su prve reference kamera koje posjeduje novi model. Naime, po prvi put jedan Huawei model, P20 Pro, sadrži čak tri kamere i senzor koji fotografije dovodi do nevjerovatnih 40 MP rezolucije.

Ukoliko želite da saznate koja je najjednostavnija formula za vaš kućni budžet pogledajte i sve detalje u vezi sa nagradnom igrom „m:tel + Tesla = šansa zaPolo“, koju ove jeseni organizuje kompanija m:tel.

Propuštene minute m:agazina, možete uvijek da nadoknadite u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel, gdje se nalaze i sve emitovane epizode prethodne četiri sezone, a za sve ostale informacije posjetite dobro poznate adrese www.mtel.ba i blog.mtel.ba.

 

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se