Teniski turnir u Banjaluci Srpska Open

Written by

Podrška kompanije m:tel turniru „Srpska open“

m:vijesti, prijateljstva| Views: 285

Banjaluka će od 9. do 15. septembra 2019. godine biti domaćin 18. ATP čelendžer turnira, koji od prošle godine nosi naziv “Srpska open”. Banjalučani i svi oni koje se u tom periodu nađu u ovom gradu će imati priliku da uživaju u vrhunskim mečevima u parku Mladen Stojanović, na terenima Teniskog kluba „Mladost“.

Direktor turnira Lana Popović rekla je na konferenciji za novinare da će zvanična lista učesnika biti poznata oko 20. avgusta, te da pobjednika očekuje 80 ATP bodova i nagradni fond od 46.600 eura. Ona je istakla da na turnir “Srpska open” igrači dolaze iz cijelog svijeta igrajući tako za ATP bodove koji ih plasiraju na svjetskim rang listama.

Kompanija m:tel od samog početka održavanja ovog takmičenja, pruža podršku Teniskom savezu Republike Srpske i Teniskom klubu “Mladost” Banjaluka u organizaciji ovog važnog sportskog događaja.

Milica Kondić iz kompanije m:tel čestitala je punoljetstvo turnira, ističući da 18 godina ovakvog turnira nije mala stvar i da to govori koliko tim koji ga organizuje predano radi i koliko je važan turnir i šta predstavlja za sportsku scenu i tenis u Republici Srpskoj. Ona je rekla da je kompanija m:tel uz ATP čelendžer u Banjaluci tradicionalno već godinama i da će se ta saradnja i prijateljstvo nastaviti. “Osim toga što podržavamo turnir, kao i prethodnih godina pripremili smo poklone za publiku, te obezbijedili `strim`, odnosno optiku, tako da će svi važniji mečevi biti prikazani `onlajn`”, rekla je Kondićeva.

I ove godine organizator turnira je TK “Mladost”, uz pomoć Teniskog saveza Republike Srpske