Written by

Podrška pozorišnoj umjetnosti

m:vijesti, prijateljstva| Views: 366

Festival glumca „Zaplet“ slavi svoj deseti rođendan

Foto: Aleksandar Čavić

Kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja njeguje prijateljstvo sa mnogim institucijama koje promovišu kulturu i umjetnost, a jedna od njih je svakako i Gradsko pozorište „Jazavac“ iz Banjaluke, koje ove godine slavi svoj 12. rođendan i organizuje 10. festival glumca „Zaplet“.

Svake godine, ovo pozorište banjalučkoj  publici daruje predstave koje svojim kvalitetom, formom i sadržajem donose nešto novo, a kao i prethodnih godina, žiri festivala proglasiće najbolje među najboljim.

Ovogodišnji program dodatno će obogatiti izložba karikatura Dobrosava Boba Živkovića, koja će biti otvorena prvog dana festivala, 20. oktobra, odnosno na 12. rođendan pozorišta “Jazavac”.

Istog dana u 20 časova premijerno će biti izvedena predstava “Taximetar”, Gradskog pozorišta “Jazavac”, a po tekstu Gorana Vojnovića i u režiji Slobodana Perišića.

Prateći program festivala je i „Razgovor sa glumcima“, u okviru koga će  Ljubomir Bandović, Rene Bitorajac i Vuk Kostić nakon predstava razgovarati sa publikom.

Festival glumca “Zaplet” ove godine održaće se od 20. do 26. oktobra.

Detaljan program i repertoar 10. “Zapleta” dostupan je na web adresi www.gpj.ba