iphone-11-pro-titanic

Written by

Pogledajte kako izgleda luksuzni iPhone 11 Pro Max od 8440 dolara

mobilni svijet, u žiži| Views: 386

Za Apple proizvode se definitivno može reći da su sinonim za eleganciju i luksuz. Gotovo svaki uređaj, bar kada je riječ o cijeni, spada u visoku kategoriju, ali ako ste pomislili da, na primjer, novi iPhone 11 ne može biti luksuzniji, onda ste se prevarili.

Upravo ovu tezu nedavno je dokazao ruski brend Caviar koji je predstavio seriju luksuznih i unikatnih pametnih telefona, zasnovanih na nedavno predstavljenom iPhone 11 Pro. Discovery serija, kako se naziva, sastoji se od dva modela koja su inspirisana istorijom. Tačnije, jedan model sadrži stvarne čestice Titanika, dok je drugi sačinjen od fragmenata svemirskog broda Vostok 1.

S obzirom da je Titanik na dnu Atlantika već 107 godina, dizajneri iz Caviar-a prepoznali su da bi telefon sa njegovim dijelovima kroz nekoliko godina mogao biti pravi dragulj. I nema ih mnogo, jer je u ovoj limitiranoj seriji izrađeno samo deset primjeraka. Slična priča vezuje se i za drugi model koji na svojoj zadnjoj strani ima fragment svemirskog broda Vostok 1, a sve u pomen na Jurija Gagarina i putovanje u svemir iz 1961. godine.

I standardni Apple uređaji imaju vrtoglave cijene, tako da sam ne treba čuditi što, na primjer, uređaj sa dijelovima Titanika košta više od 8.000 dolara, dok je cijena modela sa dijelovima svemirskog broda Vostok 1 i četiri puta veća.

Ono što definitivno znamo jeste da ruski brend Caviar ovdje neće stati, jer bez obzira na ogromne cijene, zainteresovanih za ovakve pametne telefone očigledno ima.