Written by

Pogledajte klasik jugoslovenskog filma “Oficir sa ružom”

m:tel IPTV| Views: 560

Pink Film, petak 06.03 u 23:24 časova

Oficir sa ružom

Ovog petka 06. marta preporučujemo vam da na kanalu Pink Film pogledate jedan od najboljih filmova iz jugoslovenske kinematografije romantičnu dramu “Oficir sa ružom”. U glavnim ulogama pojavljuju se Ksenija Pajić i Žarko Laušević koji veoma vjerno dočaravaju zabranjenu ljubav u doba komunističkog režima.

Radnja filma odvija se neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata i prati priču mlade i lijepe udovice iz visokog društva Matilde Ivančić koja je pozvana na sud u Zagrebu. Optužena je da je pomagala nacistima tokom rata i prijeti joj oduzimanje imovine, međutim sud mijenja presudu kada se dozna da su Matilda i njen muž krivo optuženi. Sud ipak odluči kazniti Matildu tako da ju obavijeste da će se u njen stan uskoro useliti partizanka Ljiljana. Ova djevojka je veoma mlada i neiskusna, a čitav svoj život provela je na selu tako da nije naviknuta na gradski stil života. Sa njom se useli i njen dečko, mladi Petar Horvat koji je takođe partizan.

Iako dolaze iz potpuno različitih svijetova, između Matilde i Petra javlja se velika privlačnost koju nijedno ni drugo ne mogu sakriti. Matilda privuče Petra svojom prefinjenošću, ali on ju ipak odbacuje zato što je pripadnica visokog društva. Uskoro nastaje mučni ljubavni trokut iz kojeg nema izlaza.

Film režisera Dejana Šoraka osvojio je dvije Zlatne arene nagrada na pulskom festivalu 1987. godine, od kojih je jednu osvojio Žarko Laušević za najbolju mušku ulogu.

https://www.youtube.com/watch?v=ca1xYqEmyIw